Martin Grønneberg Wold, leder for kundestøtte hos Norsk Gjenvinning. Foto: Norsk Gjenvinning
Martin Grønneberg Wold, leder for kundestøtte hos Norsk Gjenvinning. Foto: Norsk Gjenvinning

JM og Norsk Gjenvinning sammen om sanntidsregnskap for byggavfall

JM og Norsk Gjenvinning har utarbeidet et digitalt verktøy som gir data om avfallsmengder, avfallshåndtering og transporter for alle JM sine prosjekter i sanntid.

Verktøyet bygger på analyseverktøyet Power BI, og er koblet mot Norsk Gjenvinning sitt kundesystem for avfallsregnskap, Grønt Ansvar. Systemet er det første av sitt slag i Norge, skriver Norsk Gjenvinning i en pressemelding mandag.

Frem til nå har prosjektene forholdt seg til en pdf-rapport som har blitt send ut til hvert prosjekt hver måned, skriver Norsk Gjenvinning i meldingen. Ved å ta i bruk Grønt Ansvar partner, som er navnet på det nye systemet, får partene oversikt over hvor avfallet oppstår og i hvilken fase, for hele selskapet.

– I systemet kan JM se sine KPI-er, med prognose på prosjektenes sluttresultat. Dermed har de muligheten til å optimalisere gjennomføringen av avfallshåndteringen på byggeplassene ut fra historikk. Det har vi ikke kunnet hjelpe kundene med på samme måte før. Dette tror vi derfor kan være et godt måleverktøy for flere av våre kunder innen bygg- og anlegg, men også kunder i andre bransjer, sier Martin Grønneberg Wold, leder for kundestøtte hos Norsk Gjenvinning.