Foto: JMKommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune «klipper snoren» til byggestart med gravemaskin. Foto: JMFoto: JMMorten Wolden foran gravemaskin etter å ha «klippet snoren» til JMs boligprosjekt Strindalia. Foto: JM

JM i full gang også i Trondheim

Med gravemaskin foretok kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim kommune måndag det første spadetaket for JMs aller første boligprosjekt i Trondheim.

Mandag 17. august markerte JM byggestart for selskapets første boligprosjekt i Trondheim.

- Alle boligene i boligprosjektet omtalt som Strindalia i Charlottenlund/Brundalen, blir miljøsertifisert med svanemerket. Et femtitalls personer fra samarbeidspartnere og leverandører, næringsforening, Svanemerket, boligkunder, kommune med flere deltok på utendørsarrangementet ved det nyåpnede visningssenteret vegg i vegg med byggeplassen, skriver selskapet i en melding.

At boligutvikling er langsiktig illustrerte administrerende direktør Martin Asp ved å fortelle at det er så mye som fem år siden JM besluttet å starte opp boligvirksomhet også i Trondheim.

- Et stort antall tomter er siden vurdert og nå er milepælen med å starte opp for fullt i Norges tredje største by passert, en fin presang i JMs 75. år som boligbygger i Norden, påpeker Asp.

Byggestarten gjelder for de første leilighetene i boligprosjektet trinn 1 i Strindalia. Til sammen bygger JM her 310 leiligheter fordelt på flere trinn. Byggingen kom i gang før sommerferien, og i disse dager er også trinn 2 tilgjengelig i markedet. JMs neste boligprosjekt i Trondheim, Sjetneliv, kommer for salg om noen uker.

Et nytt visningssenter ble også tatt i bruk denne dagen.

- Prosjektet startet uformelt opp før sommerferien, er godt i gang og har solgt 29 av 50 leiligheter, påpeker Asp.