Ny daglig leder Jens Frydenlund (t.v.) sammen med medeier Truels Gedde. Foto: Grove Knutsen

Jens Frydenlund ny daglig leder i Grove Knutsen

Daglig leder og medeier i Grove Knutsen gjennom de siste 20 årene, Truels Gedde, trer nå av som leder for selskapet og overlater roret til Jens Frydenlund.

Grove Knutsen er et familieeid selskap som etablert i 1948, og som alltid har vært ledet av én fra de to eierfamiliene, familien Grove-Knutsen og familien Gedde.

– Truels Gedde fortsetter i bedriften som ansvarlig for salg og forretningsutvikling og vil beholde kontakten med og ansvaret for dagens kunder og samarbeidspartnere videre, heter det i en melding fra selskapet.

– Etter over 20 år i stillingen som daglig leder velger jeg nå å fratre stillingen, men blir fullt ut med på reisen videre med ansvarsområde salg og forretningsutvikling. Vi var kommet til et veiskille og trengte ytterligere påfyll med kompetanse utenfra. Vi så etter en som kunne tilføre selskapet noe ekstra, en som kan ta oss videre og forberede oss på fremtiden», sier Truels Gedde i en kommentar.

Basert på selskapets posisjon og vekstambisjoner innledet styret i Grove Knutsen på begynnelsen av året en ansettelsesprosess for å finne en ny daglig leder for Grove Knutsen.

– Det var stor interesse for stillingen og mange gode kandidater, og til slutt stod vi igjen med Jens Frydenlund, skriver Grove Knutsen.

Selskapet trekker frem Frydenlund som en erfaren leder som er godt kvalifisert til å ta over rollen som daglig leder. Han er utdannet siviløkonom fra Tyskland og har bakgrunn med blant erfaring som administrerende direktør i Ingeniørfirmaet Theodor Qviller AS og medlem av konsernledelsen i GK Gruppen. Han har vært direktør for forretningsutvikling i Vensafe AS og eksportdirektør i Systemair AB.

– Grove Knutsen er et veldrevet og tradisjonsrikt selskap som har gode forutsetninger i det konkurranseutsatte markedet de opererer i. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og er ydmyk for det faktum at jeg er første leder av bedriften som ikke har familiære bånd til grunnleggerne, sier Frydenlund.

Grove Knutsen er en stor leverandører av arbeidsutstyr til proffmarkedet. Selskapet teller 35 ansatte og har en omsetning på 200 milloner kroner.