F.v. Simen Hjortland, Henrik Henriksen, Aasa Dirdal, Hans Kristian Aasland og Leif Jarle Vigre. Foto: Jærentreprenør

F.v. Simen Hjortland, Henrik Henriksen, Aasa Dirdal, Hans Kristian Aasland og Leif Jarle Vigre. Foto: Jærentreprenør

Jærentreprenør starter eget selskap innen anlegg

Simen Christensen Hjortland (30) står i spissen når Jærentreprenør bygger på med nytt søsterselskap innen anlegg.

Den Varhaug-baserte entreprenøren oppretter i høst et selskap som samler anleggskompetansen for å videreutvikle en organisasjon rettet mot anleggsprosjekter.

– Jærentreprenør anlegg AS, med Simen Christensen Hjortland som daglig leder, vil være under samme eierskap som Jærentreprenør AS. Dermed er solid kompetanse allerede godt tilgjengelig for det nye selskapet, som umiddelbart kan gå i gang med sin kjernevirksomhet, heter det i en melding fra selskapet.

Selskapet peker på at anleggsprosjekter lenge har vært en stadig voksende del av Jærentreprenørs oppdragsportefølje.

– Jærentreprenør anlegg skal bygge videre på kompetanse og konkurransedyktighet innen samferdselskonstruksjoner, konstruksjoner til kraftforsyning og vannforsyning, samt andre store betongkonstruksjoner i anleggsprosjekter, skriver selskapet.

– Vår erfaring tilsier at anleggsfeltet er et naturlig og spennende satsningsområde for bedriften fremover, hvor vi har mulighet til å utvikle oss videre som en solid samarbeidspartner og entreprenør, sier Hjortland i meldingen.

– Jærentreprenør anlegg etableres med mål om å være en pådriver for bærekraftige løsninger i anleggssektoren, og vil samarbeide tett med Jærentreprenør om løsninger innen reduksjon av klima- og ytre miljøpåvirkning, legger Hjortland til.