Inrigo-bygget

Daglig leder og hovedeier Reza Hezari er selve skaperen av Inrigo AS, selskapet som gjør det så skarpt med sine løsninger for vann- og avløpshåndtering.

I en hurtigvoksende næringspark nord på Heggstadmoen på Heimdal har avløps- og vannrensingsspesialisten Inrigo fått opp et nybygg som rommer både produksjonslokaler og hovedkvarter for et mangfoldig konsern.

Fakta

Sted: Heimdal

Prosjekttype: Næringsbygg

Byggherre: Inrigo

Bruttoareal: Cirka 4.000 kvadratmeterTotalentreprenør: Ruta Entreprenør Kontraktssum: 56 millioner kroner eks. mva.Totalinvestering: Cirka 80 millioner kroner

Arkitekt/landskapsarkitekt: ON Arkitekter og Ingeniører

Rådgivere: RIB: Arne Vasslag l RIBR: Brannrådgiverne l RIVA: Rambøll l RIV rør: Sweco l RIE: OneCo l RIV vent: GK Inneklima

Tekniske fag: Ventilasjon/Automatikk: GK Inneklima l Rørlegger: Comfort Fosen l Elektriker: OneCo

Underleverandører: Graver: AOES l Betong-, mur-, puss- og flisarbeider: Horneberg Bygg l Prefab betong: Contiga l Stål: Lønnheim l Smed: Rustfri-eksperten l Branntetting: SEAC l Tømrerarbeider og blikkenslager: TFS Entreprenør l Glass/aluminium: Riis l Porter: Windsor l Solskjerming: Vental l Glassfasader: Riis l Lås og beslag: Abra beslag l Innerdører: Firesafe l Maler: Sverresborg malerservice l Gulvstøp/avretting: Rakon l Epoxy: Sto l Himling og systemvegger: Valtec l Taktekker: Protan Entreprenør l Garderobe: Ahlsell l Kjøkken: Optimera l Heis: Heis 1 l Storkjøkken: Trøndelag storkjøkken

Næringsbygget er totalt på cirka 4.000 kvadratmeter, og benyttes av Inrigo, men leies delvis også ut til eksterne selskaper.

Arbeidene med utbyggingen tok til i oktober 2019, og prosjektet sto ferdig i juli 2020. Totalentreprenør for prosjektet er Ruta Entreprenør, og bygget er tegnet av On Arkitekter.

Ruta Entreprenørs kontraktsum var på 56 millioner kroner, eksklusive merverdiavgift, men hele prosjektet har en totalkostnad på rundt 80 millioner kroner.

Prosjektet omfatter en fabrikkhall og en administrasjonsfløy. Denne delen av bygget skal være på rundt 400 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer.

Fordelt på flere lokasjoner

Før samlingen på Heimdal-adressen Industriveien 43 B nå i sommer, var Inrigo-arbeidsstokken fordelt mellom Pirsenteret i Trondheim og tettstedet Vanvikan på den andre siden av fjorden. Den fysiske produksjonen foregikk i Vanvikan, mens Inrigo-ingeniørene og -administrasjonen holdt til i Trondheim. Slik kunne det ikke fortsette innså gründer, eier og daglig leder Reza Hezari. Den erfarne industrimannen opplevde avstanden, eller mangelen på nærkontakt, mellom produktutviklere og ansatte i selve produksjonen, som et stort problem.

Selv har den iranskfødte, NTH-utdannede sivilingeniøren Reza Hezari i 25 år hatt et tett forhold til industrimiljøene i Vanvikan og Leksvik. De fleste av bedriftene seriegründeren har etablert i årenes løp, har hatt adresse i ett av de to Indre Fosen-tettstedene. Etter at Inrigo-veksten for alvor tok av for et par år siden, har han forsøkt å få i det minste noen av ingeniørene/produktutviklerne til å flytte fra byen til Vanvikan, men hele veien fått nei. Utveien ble å finne en egnet lokalisering for et nytt Inrigo-anlegg i Trondheim, stort nok til å romme all virksomhet i bedriften. Valget falt på Heimdal og Industriveien. Fra nybygget i nummer 43 B er avstanden bare noen få hundre meter til E6 på Sandmoen, enda kortere til Bane NORs forholdsvis nye, midlertidige godsterminal på Heggstadmoen, og til DB Schenker-terminalen samme sted.

– Vi har bygget for vekst, sier Inrigo-sjefen. I tredje etasje av nybyggets administrasjonsdel er det ledige lokaler. De vil inntil videre bli utleid, sier Hezari.

Det er ikke fullt kjør hos Inrigo nå. Bedriften er sterkt berørt av korona-pandemien. Store prosjekter ute i verden, som i Afrika, Amerika og Asia, lar seg ikke gjennomføre nå som reising i praksis er umulig.

I de siste tre-fire årene har Inrigo hentet 60-70 prosent av salgsinntektene fra utlandet. I år blir det smått med eksportinntekter. Alt salg skjer innenlands, enten det dreier seg om vannbehandling eller avløpshåndtering.