Det var kraftig røykutvikling da det mandag brant i gymsalen på Lambertseter videregående skole i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Det var kraftig røykutvikling da det mandag brant i gymsalen på Lambertseter videregående skole i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ingen skadd i kraftig brann på Oslo-skole

Ingen personer ble skadd i den voldsomme brannen i gymsalen på Lambertseter videregående skole i Oslo mandag. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Nødetatene var raskt på stedet etter at de klokken 14.15 fikk melding om brann på gymsalen på Lambertseter videregående skole. Innsatsleder for brannvesenet Gorm Sjølie sier store deler av gymsalens fasade sto i brann da de kom til stedet.

Oslo 110-sentral skriver på Twitter i 20-tiden at brannen er slokket, og at de fortsetter å søke gjennom bygget og vil drive med etterslokking.

– Det er ikke gjort funn av noen personer. Det er heller ikke mistanke om at det har vært personer i bygget, sier Sjølie.

Det er heller ikke meldt om skadde personer i forbindelse med brannen.

Vet ikke årsaken – ber om tips

Foreløpig er det for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Politiet avsluttet sin innsats på stedet i 19.30-tiden, og en vektertjeneste skal nå overta vaktholdet.

Politiet vil foreta tekniske undersøkelser for å finne ut hva som kan ha skjedd.

Innsatsleder Sjølie sier at det i ethvert bygg er tekniske installasjoner, og at det alltid er noe som kan starte å brenne.

– Men dette vil etterforskningen vise, sier han.

Politiet ber om at alle som har video eller bilder fra brannen, sender dette inn til politiet på tipsportalen.

Glad, lettet og skremt

Rektor Kathrine Reine ved Lambertseter videregående skole sier til NTB at brannen oppsto etter ordinær undervisning, og at det dermed ikke var elever i bygget som begynte å brenne.

Det er kun gymsalen som er berørt av brannen. Bygget ligger ikke sammen med den øvrige skolemassen, og elevene kan trolig komme på skolen som planlagt tirsdag. Men skolen må finne ut av hvordan dette vil påvirke undervisningen.

Skolen, som blant annet har idrettsfag som en av sine linjer, vil i løpet av kvelden sende ut en skolemelding når de får bedre oversikt.

Rektoren sier hun er både glad og lettet over at ingen ble skadd, men at hun samtidig er skremt over hvor farlig brannen kunne ha vært. Kommunikasjonsdirektør Randi Hagen Eriksrud i Utdanningsetaten sier til Aftenposten at de er i dialog med ledelsen på skolen og vil bistå skolen.

Mye røyk under brannen

På grunn av mye røyk i området under brannen ba politiet beboere nært stedet om å lukke vinduer og dører inntil røyken avtok. Brannen førte også til at Cecilie Thoresens vei ble stengt i begge retninger.

En liten del av Karlsrud skole, som ligger rett ved siden av Lambertseter videregående skole, ble evakuert da det kom noe røyk inn gjennom ventilasjonssystemet.

Mandag var det en kraftig brann i gymsalen på Lambertseter videregående skole i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mandag var det en kraftig brann i gymsalen på Lambertseter videregående skole i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB