Ingeborgs Have II

Daglig leder Jorund Rønning Indrelid i Hobbelstad & Rønning AS har all grunn til å være fornøyd med prosjektet.

Hobbelstad & Rønning AS har satt opp det lekre leilighetskomplekset Ingeborgs Have II i Hokksund sentrum.

Fakta

Sted: Hokksund

Prosjekttype: Leiligheter

Byggekostnad inkl. mva.: 125 millioner kroner

BTA: 4.600 kvadratmeter

Byggherre og totalentreprenør: Hobbelstad & Rønning

Arkitekt: Arkitektgruppen Drammen

Rådgivere: RIB: Will Arentz l RIBrann: Steg l RIE: Olaf Helge Ask l RIV rør: J & A Rosenlund l RIV vent: Din Blikkenslager

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Olaf Helge Ask l Rørlegger: J & A Rosenlund l Ventilasjon og blikkenslagerarbeider: Din Blikkenslager l Grunnarbeider: Brødrene Warloff l Utomhus: Anleggsgartner Thorsby l Stålarbeider: Fiskum plate & sveis l Betongelementer: Buskerud Betongvarefabrikk l Flisarbeider: Mjøndalen Mur & Puss l Trapper og rekkverk: PKS Industri l Taktekking: Euro-blikk og tak l Glass/aluminium: Fasade Consult l Heis: Reber Schindler l Himlinger: Levante l Branntetting: RB Brannsikring l Malerarbeider: Byggmal l Parkett: Bo Andren l Kjøkken og byggevarer: Byggmakker Eiker l Blåseisolering: Flaget l Bodvegger: Troax l Vinduer: H-vinduet Fjerdingstad l Innerdører: Swedoor l Ståldører: Ulefos l Porter: Norport

Som navnet tilsier, er Ingeborgs Have II andre del av leilighetsprosjektet – der Hobbelstad & Rønning AS både er byggherre, totalentreprenør og salgsansvarlig for leilighetene. Daglig leder Jorund Rønning Indrelid forteller at byggetrinn tre planlegges ferdigstilt om cirka fem år.

– Ingeborgs Have II består av tre like blokker som alle har 16 leiligheter. Størrelsene på leilighetene varierer fra 69 til 80 kvadratmeter, med en kvadratmeterpris mellom 39.000 og 58.000 kroner. Alle leilighetene har tre rom, sier Indrelid til Byggeindustrien.

Midtstilt heis

Blokkene har fire etasjer med midtstilt heis for bedre arealutnyttelse. Under hele boligkomplekset er det garasjekjeller med parkeringsplass til samtlige leiligheter. Det er bare fem minutters gangavstand til tog og buss.

Det var i slutten av 2016 at grunnarbeidet til leilighetskomplekset startet opp. Jorund Rønning Indrelid forteller at arbeidene var krevende, spesielt i forbindelse med parkeringskjelleren, samt at vinteren med snø og kulde også bidro til ekstraarbeider.

– Grunnforholdene er gode her, men trange byggeforhold ga oss utfordringer. Ellers må jeg si at arbeidet har gått svært greit. Vi har hatt et godt samarbeid med Øvre Eiker kommune, men generelt er det økte utfordringer på grunn av stadig lengre planleggingsprosesser i byggeprosjekter.

Vannbåren varme

Blokkene, som er bygd i betong, har støpt såle og det er tradisjonelle betongarbeider i parkeringskjelleren.

– Bygget er satt opp med Tek 10-standard, med blant annet vanntåkeanlegg, vannbåren varme i alle gulv, med unntak av badet som har varmekabler. Utvendig har vi valgt pusset mur med innslag av noe treverk, og det er aluminiumskledde vinduer, sier Hobbelstad & Rønning-sjefen.

Smakfullt

Ingeborgs Have II har en iøynefallende smakfull fremtoning, og komplekset glir godt inn i den øvrige bebyggelsen i sentrum av Hokksund.

– Vi har lagt vekt på god bokvalitet med blant annet store terrasser og gode lys- og solforhold. Ved å legge heisen i midten av blokkene, oppnås to utvendige sider til alle leilighetene, sier Indrelid.

Leilighetene har gjennomgående god standard med blant annet eikeparkett og kjøkken fra Norema.

– Standarden er god, men vi har også hatt en omfattende tilvalgsprosess. Enkelte av leilighetskjøperne har gjort individuelle tilpasninger på kjøkken, bad og på garderobesiden. Dette har vært krevende, men nødvendige prosesserer som vi selv har gjennomført, sier Indrelid.

Det er Arkitektgruppen Drammen AS som har tegnet det nye boligprosjektet. Partner Carl Erik Utengen sier at grunntanken blant annet var å lage noen punkthus uten tydelige baksider.

– Med punkthus skapes gode uterom hvor man bare forholder seg til bygningens fremsider. Da blir det hyggeligere bomiljø både ute og inne. Vi synes at vi har fått til et konsept som passer best i det kvartalet eiendommen ligger, sier Utengen til Byggeindustrien.

Som noe av det mest krevende med prosjektet, trekker han frem utfordringen med å få parkeringskjelleren til å sammenfalle med de tre frittliggende punkthusene, som ligger over parkeringskjelleren.

– Vi har også forsøkt å tegne blokkene slik at leilighetene både har sol fra øst og vest. Spesielt har dette vært viktig for de nordvendte leilighetene. Designen har vi også forsøkt å tilpasse det første byggetrinnet, både når det gjelder materialvalg og farger. Spesielt har vi vært opptatt av å bruke trekledninger som henvender seg mot de private balkongene. Dette gir en lunere atmosfære, sier Utengen.

Han påpeker også viktigheten av å skape byboliger med gode planløsninger. Utformingen av balkongene har dessuten vært et viktig element på tegnebrettet.

– Balkongene er delvis tilbaketrukket, slik at man får en skjermet, halvprivat sone ute på egen balkong, sier Utengen.


Flere prosjekter