Elias Holmen Sørensen som Kjell Jensen (fra venstre), John Carew som Benny Fransen og Anders Baasmo Egon Olsen planlegger å stjele «Skrik» fra det nye Munchmuseet. Foto: Nordisk Film

I Olsenbandens nye film har en entreprenør avslørt sikkerhetshull i Munchmuseet - Vi har i alle fall ikke tystet!

Egon Olsen har en plan. Faktisk så kan det se ut som om han har en plantegning også. Noen i bransjen har delt hemmeligheter om Munchmuseet.

Flere aviser kunne denne uken fortelle om grunnlaget for den nye filmen «Olsenbanden – Siste skrik!», som har premiere høsten 2022.

Oslo er blitt en moderne by, men Egon, Benny og Kjell er stadig på jakt etter det store kuppet som skal gjøre dem til millionærer. Nå har Egon lagt den perfekte plan: de skal bryte seg inn i det nye Munchmuseet i Bjørvika og stjele «Skrik», heter det i pressemeldingen om den nye Olsenbanden-filmen.

Ikke mye er kjent om filmen bortsett fra de tre hovedrolleinnehaverne Anders Baasmo, som spiller Egon Olsen, John Carew, som spiller Benny Fransen, og Elias Holmen Sørensen, som spiller Kjell Jensen.

Noe av det som har kommet frem i de første skriveriene om filmen, er at Olsenbandens nye mål er maleriet «Skrik», og at Egon Olsen har delt celle med en av Munchmuseets entreprenører og på den måenfått tak i detaljer vedrørende en svakhet i museets sikkerhetssystem.

– Vi har i alle fall ikke tystet, sier kommunikasjonsdirektør Helge Dieset i Veidekke.

Kommunikasjonssjef i Veidekke Norge, Helge Dieset, nekter for at det er noen fra Veidekke som har snakket med Egon Olsen. Foto: Veidekke

Veidekke Entreprenør hadde grunnarbeid- og råbyggentreprisen på Munchmuseet. Dieset hevder hardnakket at det ikke skal ha vært noen hos dem som har delt hemmeligheter om bygget med Egon Olsen.

– Det er garantert ingen tegninger eller digitale modeller på avveie fra oss. Munchmuseet blir dessuten sikrere enn selve hvelvet hos Norges Bank, så Egon, Benny og Kjell skal nok slite, selv om de får med seg Dynamitt-Harry, sier han.

De fleste ansatte hos Veidekke ville nok visst bedre enn å snakke med Egon Olsen, men Veidekkes svenske konsernsjef Jimmy Bengtsson er vel mer kjent med Jönssonligan, så da ville han kanskje ikke vært like påpasselig med å holde tilbake informasjon fra Olsen.

– Han kunne kanskje latt seg lure, men jeg kan avkrefte at han noen gang har sittet inne, sier Dieset.