Hverdagsheltene

Hver krise har alltid sin helt - i byggenæringen har vi mange.

Både Norge og hele verden står oppe i en situasjon vi ikke har opplevd tidligere. Tiden vi nå er inne i kan trygt defineres som en krise. Dette krever mye av oss alle i en vanskelig hverdag. Noen har store helsemessige utfordringer, men for flertallet medfører dette en hverdag der det praktiske ikke er som før. Mange kan ikke gå på jobben som vanlig, barna er hjemme fra skole og barnehage, vi får ikke bevege oss fritt og det lagt sterke restriksjoner på hvordan vi skal leve livene våre.

Det er likevel noen grupper som er helt nødvendige for å holde samfunnet gående, ikke minst i tider som dette. Helsen kommer alltid først – og helsevesenet gjør en fantastisk og utrettelig innsats under vanskelige vilkår. Vi er selvsagt også avhengige av mat for å overleve, og det er mange tusen butikkansatte rundt om i landet som virkelig har stått på de siste ukene for å gi oss alle et godt tilbud.

Men vi har definitivt også mange hverdagshelter her i byggenæringen. Byggenæringen er helt avgjørende for å holde hjulene i gang. Uten byggenæringen stopper faktisk store deler av landet opp. Næringens aktører er blant annet avgjørende for å holde landets veier åpne slik at folk kommer trygt frem, vi med å på å opprettholde en god kollektivtrafikk og at folk har strøm og vann. Samtidig er det viktig å huske på at alt du har rundt seg er planlagt og realisert av byggenæringen, fra sykehuset du er født i til barnehagen, skolen og arbeidsplassen du vanligvis går til. Samtidig er det byggenæringen som har bygget alle boligene som gir folk tak over hodet. Byggenæringen følger deg praktisk talt fra vugge til grav, og det gjør at det også er et enormt behov etter næringens tjenester. Derfor er det også så viktig at hjulene holdes i gang i de pågående prosjektene rundt om i hele landet. Selv i en tid som vi nå er inne i, må vi bygge for morgendagen. Tingene vil endre seg, og behovet for nye skoler og boliger blir ikke borte selv om vi nå står midt oppe i en ekstraordinær situasjon. Vi må derfor se til at det både planlegges og bygges for månedene og årene fremover også.

Og selv om mange nå er på hjemmekontor, er det jo slett ikke slik at alle yrkesgrupper har denne muligheten. Våre nye boliger og skoler kan ikke bygges via hjemmekontoret. Det må realiseres av våre bygningsarbeidere ute på byggeplassene. Vi ser at det fortsatt er god aktivitet rundt om i store deler av næringen, og forhåpentligvis blir det slik også i ukene fremover. Et godt aktivitetsnivå i byggenæringen er viktig for helt landets næringsliv og vår felles økonomiske utvikling.

Vi ønsker nå å trekke frem dere der ute som fortsetter å bygge Norge i krisetider -

hverdagsheltene i næringen vår, og de finnes det mange av. Og de kommer i mange ulike former, enten om de sitter og planlegger inne på hjemmekontoret eller er ute på byggeplass

Gå inn her og send over ditt bidrag