Foto: HusqvarnaFoto: HusqvarnaFoto: HusqvarnaFoto: HusqvarnaFoto: Husqvarna

Husqvarna med nye kjøregressklippere

Husqvarna lanserer to nye semiprofesjonelle kjøregressklippere med X-Change, AWD og Bluetooth.

Det skriver Husqvarna i en pressemelding tirsdag.

Både Husqvarna R 419TsX AWD og R 420TsX AWD kan kobles til Husqvarna Connect-appen via Bluetooth, slik at kjøregressklipperene kan overvåkes. De nye kjøregressklipperne er kompakte, utstyrt med firehjulstrekk og har en ytelse som gjør de utmerket til både huseiere og profesjonelle brukere som har store områder å klippe, heter det i meldingen.

X-Charge skal gi brukeren mulighet til å bytte mellom tilbehør som for eksempel snøskjær, plenlufter og børste, uten verktøy og på en effektiv måte. Det gir, ifølge Husqvarna, en allsidig maskin som sparer brukeren for tid.

– Husqvarna R 419TsX AWD og R 420TsX AWD er designet for huseiere og profesjonelle som trenger en kompakt og allsidig klipper med høy ytelse. Størrelsen gjør at kjøregressklipperne kommer til flere steder. Det reduserer mengden manuelt arbeid som må gjøres med for eksempel gressklipper eller trimmer, og sparer dermed brukeren for tid og penger, sier Daniel Mannerström, produktssjef i Husqvarna.

Et nytt HMI (Human Machine Interface)-display kommuniserer med brukeren. På panelet vises blant annet sanntidsdata og advarsler, noe som øker produktiviteten. Via Bluetooth kan kjøregressklipperne kobles til Husqvarna Connect og Husqvarna Fleet Services. Mens Husqvarna Connect gir brukeren informasjon om kjøregressklipperen, kan Husqvarna Fleet Services bidra til håndtering av maskinparken, heter det i pressemeldingen.

All Wheel Drive (AWD)-systemet skal sikre god trekkraft, også i utfordrende omgivelser. Verktøyfestet på motordekselet har et lett tilgjengelig tolv-volts-uttak som skal gjøre det enkelt å lade batteriene til andre håndholdte verktøy mens klippingen foregår. Kjøregressklipperne har doble LED-lyskastere med 180 graders dekning.