Foto: Husqvarna

Husqvarna lanserer ny serie gulvslipere

Husqvarna Construction Products ønsker styrke sin posisjon innen gulvslipemarkedet og lanserer nå åtte nye gulvslipere.

– Introduksjonen av dette sortimentet er et trinn opp for bransjen. Kombinert med vårt utvalg av støvsugere, diamantverktøy, opplæring og tilkoblingstjenester på nettet, er denne lanseringen en av de største på mange år, og en uttalelse om vårt langsiktige engasjement for våre kunder og utviklingen av bransjen, sier Mark Michaels, direktør for Product Management Husqvarna Construction i Nord-Amerika, i en pressemelding.

Den nye serien Husqvarna Planetary Grinder (PG) starter med PG 540, som har delt chassis-design. Deretter kommer PG 690, som også er tilgjengelig med fjernkontroll og propan-drevne versjoner.

– På toppen av serien står PG 830, den største og kraftigste modellen. Den er også tilgjengelig som PG 830 RC, med fjernkontroll og motorisert fremdrift og PG 830 S, med enkeltdrift, heter det i meldingen.

Det nye sortimentet benytter seg av Dual Drive Technology, men har kraftigere motoralternativer. Toppmodellene PG 830 og PG 830 RC har en 15 kW/20 hk motor, noe som betyr opptil 36 prosent mer kraft enn tidligere modeller. Integrerte justerbare vekter kan tilvelges for ekstra slipetrykk.

– Den nye, kompakte designen gir god sikt i arbeidsområdet og det justerbare håndtaket har mange posisjoner, skriver selskapet. Maskinene har valgfrie LED-lys, sammenleggbar kick-bar og store hjul for enkel transport.

Det nye utvalget av gulvslipere vil være tilgjengelig for levering mot slutten av 2020.