Administrerende direktør Birgit Farstad Larsen i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim / COWI
Administrerende direktør Birgit Farstad Larsen i COWI. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim / COWI

Hun er ny sjef i COWI

Birgit Farstad Larsen er ny administrerende direktør i COWI i Norge. Tidligere administrerende direktør Marius Weydahl Berg forfremmes opp til konsernledelsen i COWI-gruppen, hvor han tar et overordnet ansvar for kunderelasjoner og salg.

Det skriver COWI i en pressemelding tirsdag.

Birgit Farstad Larsen tar over som ny administrerende direktør for COWI i Norge etter totalt 24 år i konsernet.

– Jeg ser frem til å levere løsninger som bidrar til at samfunnet når viktige klimamål, sier Farstad Larsen i pressemeldingen.

Larsen kommer fra stillingen som divisjonsdirektør for divisjon bygninger, og har tidligere hatt både internasjonale og nasjonale stillinger i COWI.

– Birgit har vært i COWI i en årrekke, og har hatt stor suksess innen ulike stillinger – de siste fem årene som leder av divisjon bygninger og medlem av konsernledelsen i Norge. Birgit har også sittet i COWIs styre og har en unik innsikt i hvordan COWI skaper verdi for kundene på tvers av organisasjonen. Denne kunnskapen skal nå omsettes til handling for å fortsette COWIs vekst i Norge, sier operasjonsdirektør Rasmus Ødum i COWI om valget av ny sjef for rådgiverselskapets norske virksomhet.

Larsen har, ifølge pressemeldingen fra COWI, erfaring fra alle ledd i organisasjonen – som rådgivende ingeniør, prosjektleder og gjennom ulike direktørstillinger. Hun har også erfaring fra internasjonale prosjekter. Under hennes ledelse har organisasjonen tatt en tydelig dreining innen digitalisering i byggeprosjekter, heter det i meldingen.

– Selv om Norges historie som oljenasjon har gitt oss mye, trenger vi en grønn omstilling hvis vi skal løse klimakrisen og sikre en bærekraftig fremtid. COWI står allerede sterkt posisjonert til å hjelpe kundene våre i omstillingen. En av mine viktigste oppgaver er å videreutvikle og styrke denne posisjonen de neste årene, sier Larsen.

Tidligere administrerende direktør Marius Weydahl Berg går over i konsernledelsen i COWI-gruppen. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim / COWI
Tidligere administrerende direktør Marius Weydahl Berg går over i konsernledelsen i COWI-gruppen. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim / COWI

Endringene i toppledelsen kommer av at tidligere administrerende direktør, Marius Weydahl Berg, er forfremmet til Chief Business Development Officer i COWI-gruppen.

– I løpet av årene under Marius sitt lederskap har forretningen vokst markant. Grunnlaget for veksten har ligget i å bygge tette relasjoner til kjernekundene våre, ved å forstå utfordringene, situasjonen og ambisjonene deres. I den nye rollen vil Marius bidra til å styrke COWIs lederposisjon som en essensiell partner innen grønn omstilling, sier Rasmus Ødum i pressemeldingen.

– Verden står ovenfor en omstilling av energisektoren vi aldri har sett maken til. Jeg gleder meg til å bli enda mer involvert i å innfri de ambisiøse målene som både kundene våre og COWI har satt. Det er en oppgave som ligger hjertet mitt nært, kommenterer Berg.

Organisasjonsendringene trer i kraft umiddelbart.