Mette Andresen Bjerk er ansatt som ny administrerende direktør i BMI Group. Foto: BMI Group
Mette Andresen Bjerk er ansatt som ny administrerende direktør i BMI Group. Foto: BMI Group

Hun er ny administrerende direktør i BMI

Mette Andresen Bjerk er ansatt som ny administrerende direktør i BMI Group.

Andresen Bjerk kommer fra Stanley Black & Decker hvor hun de siste syv årene har vært daglig leder og kommersielt ansvarlig for Stanley Black & Decker i Norge, og de siste to årene Nordisk salgsdirektør for DeWalt. Hun har også bakgrunn som General Manager i Sika og Casco Schönox i Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

Hun peker på at muligheten til å arbeide i en bedrift med lange tradisjoner, som i tillegg har kjente og sterke merkevarer var en viktig årsak til at hun takket ja til stillingen.

– BMI har utviklet seg i takt med samfunnet gjennom flere generasjoner og hver tidsepoke har hatt sine utfordringer. Dette er noe jeg har stor respekt for, og som jeg går inn i stillingen med visshet om, sier hun i meldingen.

Andresen Bjerk trekker frem klimaendringer, og de nye kravene til innovasjon dette medfører, som en viktig utfordring hun som leder må ta tak i fremover.

–Klimaendringer og innovasjon henger tett sammen. Det vil sannsynligvis bli tøffere værforhold i fremtiden. Det vil bli villere og våtere. Dette stiller større krav til våre produkter, sier hun.

Den nye lederen trekker imidlertid fram menneskene i organisasjonen som den viktigste suksessfaktoren for fremtiden.

– Det er våre medarbeidere som skal danne grunnlaget for at vi når vekstambisjonene vi har for fremtiden. Tilfredse medarbeidere står sentralt i alt vi driver med og er direkte avgjørende for et selskaps suksess. Videre er teamarbeid og gjensidig erfaringsutveksling noe jeg alltid har satt høyt og er et arbeid jeg gleder meg både til å videreføre og utvikle i BMI, avslutter Mette Andresen Bjerk.