Astrid Simonsen Joos tar over som konsernsjef i Glamox i 2022. Foto: Glamox
Astrid Simonsen Joos tar over som konsernsjef i Glamox i 2022. Foto: Glamox

Hun blir ny konsernsjef i Glamox

Astrid Simonsen Joos tar over som konsernsjef i belysningsleverandøren Glamox i 2022.

Rune Marthinussen har besluttet å gi seg som konsernsjef for Glamox i 2022, skriver Glamox i en pressemelding fredag.

Styret i Glamox har ansatt Astrid Simonsen Joos som hans etterfølger, og lederskiftet trer i kraft 1. august 2022. Marthinussen har takket ja til å støtte Simonsen Joos på heltid frem til 31. desember 2022, heter det i pressemeldingen.

Astrid Simonsen Joos seneste stilling var som Global Chief Digital Officer og Head of Transformation i Signify, tidligere Philips Lighting. Hun har gjennom karrieren hatt flere roller innen programvareindustri og digital forretningsutvikling gjennom en rekke lederstillinger i Microsoft og stillingen som administrerende direktør i digitalbyrået Creuna i Danmark. Joos er i dag styremedlem i Telenor og Nordea Invest. Hun har en mastergrad i Business og Economics fra Handelshøyskolen BI, heter det i meldingen.

– Eierne og styret har funnet en dyktig etterfølger som vil videreføre vekststrategien og den digitale omstillingen av Glamox. Når jeg trer av, har jeg ledet Glamox i syv år, og vil være nesten 63 år gammel. Jeg har hatt noen av karrierens fineste år i Glamox, og tidspunktet for lederbyttet er bra både for selskapet og meg. Det er menneskene som utgjør Glamox og gjør selskapet i stand til å oppnå store ting. Jeg ser frem til å personlig ønske Astrid velkommen til Glamox og samarbeide med henne i overgangsperioden, sier Rune Marthinussen.

– Jeg ser virkelig frem til å bli med på Glamox-laget. Det er et solid selskap som i flere år har hatt sterk innflytelse på både det norske og internasjonale markedet. Jeg har stor tro på belysningsinnovasjon som verktøy for en mer bærekraftig fremtid preget av lavere energiforbruk. Jeg gleder meg til å dele engasjementet mitt for mennesker, digitalisering og teknologi, med hovedmål om løse kundenes utfordringer, kommenterer Astrid Simonsen Joos.

– Rune Marthinussens standhaftige ledelse har vært en vesentlig del av Glamox sin suksess de seks siste årene. Vi er svært takknemlige for hans betydningsfulle bidrag med å utvikle og lede Glamox. Vi er også glad for å kunngjøre en dyktig etterfølger i Astrid Simonsen Joos, som vi mener har den rette profilen og egenskapene til å bygge videre på Runes prestasjoner og videreutvikle Glamox. Vi ser frem til å ønske henne velkommen i 2022, sier Mikael Aro, styreleder i Glamox.