Høyre med største forsprang på Ap på ti år

Høyre får en oppslutning på 32,2 prosent på en måling som Sentio har laget for Dagens Næringsliv. Arbeiderpartiet får 28,1 prosent.

Mens Høyre på Sentio-målingen har økt oppslutningen med 1,9 prosentpoeng fra forrige måned, har Aps oppslutning falt 2,5 prosentpoeng. Høyres forsprang på Ap er nå det største på ti år, skriver Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er ikke alene om å merke tyngdekraften. Senterpartiet faller 0,1 prosentpoeng og havner så vidt under sperregrensen med 3,9 prosent. Regjeringspartner Sosialistisk Venstreparti går motsatt vei, opp 0,3 prosentpoeng til 4,2 prosent. Rødt faller 0,2 prosentpoeng til 1,1 prosent.

På den borgerlige siden faller Fremskrittspartiet 0,7 prosentpoeng til 18,3 prosent. Venstre faller 0,2 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens Kristelig Folkeparti går fram 1,1 prosentpoeng til 5,8 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over den borgerlige fremgangen.

– Det går en høyrebølge med stor H. Den startet for over to og et halvt år siden. Jeg må innrømme at det har vært så mange gode målinger for oss den siste tiden at jeg begynner å gå litt tom for ord, sier Solberg.

Hun mener nøkkelen til fremgangen er Høyres politikk og at folk ser at partiet har andre løsninger enn den sittende regjeringen.

I Arbeiderpartiet har man merket seg Høyres fremgang. Målingen viser at Ap må stå på hver eneste dag fram til valget, mener partisekretær Raymond Johnsen.

– Fremover må vi synliggjøre resultatene og at vi vil ta Norge videre. Vi lovet Europas laveste ledighet, og det har vi. Det er skapt 300.000 nye arbeidsplasser – to av tre har kommet i privat sektor. Vi har rekordlav ledighet og orden i økonomien, i en tid hvor våre naboer sliter, sier han.

Regjeringspartiene må nå i større grad konfrontere Høyre og Frp med hvilken retning de vil ta landet, mener Johnsen. (©NTB)