Aleksander Bjaaland i Holte.

Holte gir bort programvare for 35 millioner kroner i året

Byggenæringen har behov for 30.000 nye fagarbeidere innen 2025. Holte er med på å gjøre utdannelsen mer attraktiv ved å la skolene få bruke deres programvare gratis.

-Det er ingen tvil om at en styrking av utdanningen, anerkjennelse og stolthet rundt håndverkeryrkene vil kunne bidra til at flere søker seg til byggenæringen. Det er et felles ansvar alle vi som opererer i denne næringen har, sier administrerende direktør Aleksander Bjaaland i Holte.

De ønsker å ta sin del av samfunnsansvaret, og besluttet for en tid tilbake å bistå norske utdanningsinstitusjoner med programvare. Alle fagskoler og utdanningsinstitusjoner som ønsker det, får dette gratis. Holte bistår også med installasjon og opplæring i programvaren ved behov.

- Så langt i år har vi gitt bort programvare til en verdi av 35 millioner kroner til skolene i Norge, og vi står klare til å gi bort mer, sier Bjaaland.

– Vi ønsker å bidra til at elevene skal ha mulighet til å lære seg god og tidsaktuell programvare, som gir en fordel i framtidig jobb. Vi jobber tett med enkelte av elevene på videregående opplæring, og tilbakemeldingene er meget positive, legger han til.