HMB Construction, datterselskap i AF Gruppen, skal bygge nye boliger sentralt i Knivsta sør for Uppsala, på oppdrag fra Genova og Redito. Ill. AF Gruppen

HMB Construction, datterselskap i AF Gruppen, skal bygge nye boliger sentralt i Knivsta sør for Uppsala, på oppdrag fra Genova og Redito. Ill. AF Gruppen

HMB bygger nytt boligkvartal i sentrum av Knivsta

HMB Construction, datterselskap i AF Gruppen, skal bygge nye boliger i Knivsta sør for Uppsala, på oppdrag fra Genova og Redito.

Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på cirka 210 millioner svenske kroner eksklusive merverdiavgift. Prosjektet er utviklet av Genova Property Group og Redito, og består av 133 utleieboliger. Boligbygget blir det første av tre i Segerdal, som skal bli den bykjernen Knivsta mangler i dag.

- Prosjektet består av to bygg rundt en felles gårdsplass, og hvor grunnetasjen inneholder både forretningslokaler, boliger med terrasser og grøntarealer. Boligene blir en blanding av små og store enheter som passer for både unge, familier og eldre. I tillegg til boligene bygges det torg, gågater og grøntområder. Prosjektet skal etter planen være ferdig i løpet av 2023, heter det i en pressemelding.

– Vi har samarbeidet med Genova om to tidligere prosjekter, blant annet det profilerte boligbygget Balneum i Gröndal i Stockholm, og ser fram til å bidra til et nytt vellykket prosjekt, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige, i meldingen.

Prosjekt Segerdal omfatter ytterligere to boligbygg, der HMB er involvert i prosjekteringen.