Solheimslien borettslag i Bergen. Foto: Arkitektgruppen CubusSolheimslien borettslag i Bergen. Foto: Arkitektgruppen CubusSolheimslien borettslag i Bergen. Foto: Arkitektgruppen Cubus

Her rehabiliteres 54 år gammelt borettslag til lavenergiboliger

Rehabiliteringen av Solheimslien borettslag i Bergen nærmer seg ferdigstillelse nesten fire måneder før planen.

Det skriver Rockwool i en pressemelding denne uken.

Solheimslien borettslag er fra 1966 og ligger i Årstad bydel i Bergen. I 2017 startet rehabiliteringen av de åtte boligblokkene, som til sammen huser 320 leiligheter, og prosjektet har en kostnadsramme på 440 millioner kroner.

Hele borettslaget oppgraderes til lavenergiboliger med blant annet nye etterisolerte fasader og tak, utskifting av alle vinduer, nytt varmeanlegg og ventilasjonsanlegg i tillegg til utvidelse av balkonger og bygging av 39 helt nye leiligheter.

Sognnes Bygg er totalentreprenør for rehabiliteringsarbeidet, og Arkitektgruppen Cubus står for det arkitektoniske. Arbeidet forventes å være ferdig i november/desember 2020, mellom tre og fire måneder før planlagt ferdigstillelse.

Blokkene er oppgradert til lavenergiklasse én, og for å oppnå dette har man blant annet benyttet Rockwools 100 millimeter tykke fasadeisoleringssystem RedAir Flex.

‒ Vi har brukt RedAir Flex på prosjektet fordi det foruten å være beskrevet av arkitekt, er spesielt godt egnet for denne type rehabilitering, sier Andor Skorpen, prosjektleder i Sognnes Bygg.