Prosjektlederassistent Lin Zhou (fra venstre), eiendomssjef Terje Dalgård, prosjektleder i HENT Aleksander Harstad, avdelingsleder for byggeprosjekter i Rælingen kommune Per Hellevik Carlsson, ordfører Ståle Grøtte og prosjektleder Nils Øyvind Bø. Foto: Marius Lauritsen / Rælingen kommune
Prosjektlederassistent Lin Zhou (fra venstre), eiendomssjef Terje Dalgård, prosjektleder i HENT Aleksander Harstad, avdelingsleder for byggeprosjekter i Rælingen kommune Per Hellevik Carlsson, ordfører Ståle Grøtte og prosjektleder Nils Øyvind Bø. Foto: Marius Lauritsen / Rælingen kommune

HENT og Rælingen vant Anskaffelsesprisen for BVP-skole

Rælingen kommune og HENT vant Anskaffelsesprisen 2021 for innkjøp og samarbeid om byggeprosjektet nye Fjerdingby skole.

Det skriver Rælingen kommune i en pressemelding denne uken.

Anskaffelsesprisen 2021 «Sammen om smartere innkjøp» deles ut til en oppdragsgiver i offentlig sektor og dens leverandør som har hatt, eller har, ett spesielt godt samarbeid om smartere innkjøp. Det er Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) som deler ut prisen. Prisen ble delt ut på årets anskaffelseskonferanse, skriver kommunen i pressemeldingen.

– Det er ikke gitt at en kommune er den som velger å tenke nytt, men her bidrar Rælingen til en ny retning for byggesektoren. Det er inspirerende å være en del av dette, sier Per Hellevik Carlsson, avdelingsleder for byggeprosjekter i Rælingen kommune.

Prisen går til både Rælingen kommune og HENT i fellesskap.

I sin begrunnelse for nominasjonen til prisen skrev juryen for Anskaffelsesprisen at de spesielt ønsket å trekke fram arbeidet som Rælingen og HENT har gjort med «markedsdialog, tydelige mål og at konkurransen la til rette for ulike måter å løse oppdragsgivers behov på. Svært positivt er også godt fokus på rolleavklaring og rutiner for håndtering av utfordringer, og jevnlig oppfølging av dette i prosjektets samarbeidsmøter».

Arbeidet som HENT og kommunen har gjort på Fjerdingby skole, var også nok til å nå til topps i konkurransen, over den andre finalisten i konkurransen, som var Folkehelseinstituttet og Netcompany.

– Dette er første skoleprosjektet i Norge som er kjørt etter BVP, og nominasjonen viser at kommunen tenkte riktig og at samhandlingen mellom HENT og kommunen allerede har båret frukter. Dette er allerede en seier for HENT og kommunen, og gir alle involverte en bekreftelse på at vi har klart å håndtere helhetsperspektivet og selve metodikken på en utmerket måte, sa konserndirektør for HMS og kommunikasjon i HENT, Endre Persen, til Byggeindustrien i forbindelse med nominasjonen.

Skolen med flerbrukshall skal tas i bruk januar 2023.

– Dette blir et fantastisk sted for læring og trivsel, for barn og ansatte. Vi er veldig stolte over prisen, sier ordfører Ståle Grøtte i pressemeldingen fra Rælingen kommune.

Byggeprosjektet nye Fjerdingby skole er Norges første skoleprosjekt med Best Value Procurement (BVP). Arkitekt er HRTB, og landskapsarkitekt er Bar Bakke.