Harald Henriksen. Foto: Hellvik Hus

Henriksen slutter som Hellvik Hus-direktør

69-åringen pensjonerer seg etter 45 år i familiebedriften. Nå er jakten på hans etterfølger i gang.

-Da jeg mottok Dalane-prisen i 2015 på vegne av Hellvik Hus, sa jeg at jeg kom til å gi meg innen jeg fylte 70. Skal jeg holde hva jeg lovet, må jeg gi meg nå, sier Harald Henriksen  i en pressemelding.

Det er gått over 70 år siden Haralds far Hilmar Henriksen grunnla Hellvik kassefabrikk sammen med Ingolf Helland i den lille bygda Hellvik utenfor Egersund. I dag har Hellvik kassefabrikk blitt til Hellvik Gruppen AS, et konsern som driver med boligutvikling, entreprenørvirksomhet og byggevaresalg, samt kjedekonseptet Hellvik Hus Kjededrift AS. Og nå skal Hilmars eldste sønn Harald pensjonere seg fra rollen som administrerende direktør i konsernet som i 2019 passerer en milliard i omsetning.

-Jeg forlater selskapet i en sunn økonomisk stilling, rigget for framtiden. Potensialet for ytterligere lønnsom vekst er stort, og vår satsing på geografisk spredning har lykkes. Den satsingen skal styrkes ytterligere i årene som kommer selv om jeg gir meg, sier Henriksen.

Arbeidet med å finne arvtakeren som administrerende direktør i konsernet etter Henriksen er igangsatt, men ikke ferdigstilt, forteller styreleder i Hellvik Gruppen AS, Geir Magne Aarstad.

-Under Haralds ledelse har Hellvik Hus hatt en imponerende utvikling. Hellvik Hus har gått fra å være et lokalt og regionalt boligselskap, til å bli en betydelig nasjonal boligaktør. Harald gir seg på topp, og overleverer et selskap med en sunn og god økonomisk plattform. Dette er et udramatisk skifte, og jeg er glad for at Harald blir sittende som leder inntil den nye lederen er på plass, sier Aarstad.

En nøyaktig dato for lederskifte er ikke satt, men det blir i 2020, forteller styrelederen og legger til at de bruker den tiden de trenger for å finne en så god leder som mulig. Den nye lederen skal være en tydelig og framoverlent lagbygger, med genuin interesse for byggebransjen.

-Vi leter etter en leder som kan bidra med å videreutvikle konsernet gjennom lønnsom og organisk vekst, og som er opptatt av bærekraft og kvalitet. Han eller hun må være en leder som kan motivere alle ansatte og samarbeidspartnere til å leve opp til vår visjon om bygg med glede, sier Aarstad.