Skisse over Landbrukskvartalet. Illustrasjon: Helen & HardSkisse over Landbrukskvartalet. Illustrasjon: Helen & HardSkisse over Landbrukskvartalet. Illustrasjon: Helen & HardSkisse over Landbrukskvartalet. Illustrasjon: Helen & HardKontorbygget i Schweigaards gate 34 blir Helen & Hards første store prosjekt i Oslo. Foto: Geir Anders R. Ørslien

Helen & Hard vant oppdraget om Landbrukskvartalets nye kontorbygg

Arkitektkontoret Helen & Hard skal tegne Landbrukskvartalets nye bygg mot Schweigaards gate. Oppdragsgiver er Landbrukskvartalet Utvikling, som eies av Bondelaget, Aspelin Ramm Eiendom og Vedal.

Nybygget vil erstatte det gamle Landbrukets hus, som har stått uforandret siden det ble oppført i 1964.

Helen & Hard er blitt hedret med en lang rekke prestisjetunge priser i både inn- og utland for sine arbeider. Bygget i Schweigaards gate 34 blir deres første store prosjekt i Oslo.

– Vi er stolte av å kunne gi dette oppdraget til en så innovativ og modig partner som Helen & Hard. Her får både Oslo og nabolaget et vakkert, åpent møtested med gode arbeidsplasser, sier prosjektleder Jostein Swensen i Aspelin Ramm Eiendom i en pressemelding.

– Vi ønsket oss et grønt, fleksibelt og rasjonelt kontorbygg med høy arkitektonisk kvalitet, og Helen & Hard utmerket seg med en tilnærming som harmonerer godt med det vi ser etter for å gi bygget et unikt preg, sier han videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vinnerteamet: (F.v.) Guillermo Ramirez, Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide og Karen Jansen. Foto: Geir Anders R. Ørslien
Vinnerteamet: (F.v.) Guillermo Ramirez, Reinhard Kropf, Fredrik Krogeide og Karen Jansen. Foto: Geir Anders R. Ørslien

Teamet hos Helen & Hard har ifølge pressemeldingen arbeidet med en arkitektonisk tilnærming der trekonstruksjoner er synlige, og underveis har de utforsket flere ulike tilnærminger til materialbruk og uttrykk. Nå skal skissene foredles videre i nært samarbeid med prosjektteamet.

Partner og kreativ leder Reinhard Kropf i Helen & Hard sier i meldingen at han gleder seg stort til å komme i gang i Landbrukskvartalet.

– Vi er ekstremt takknemlige for å ha blitt valgt, og har alltid drømt om å få arbeide med Aspelin Ramm. Vi kjenner dem som en svært ambisiøs og faglig sterk aktør som deler vår lidenskap for god arkitektur, byutvikling og bærekraft, sier Kropf.

Han sier videre at det har vært viktig for dem å skape et generøst og opplevelsesrikt sted som inviterer folk til å møtes, enten de vil nyte uteserveringen på det overbygde torget mot Schweigaards gate eller finne vei innover i bygningen og videre til resten av det grønne kvartalet.

– Dette er et spennende og viktig sted rent byplanmessig, og vi har lagt mye omtanke inn i planene for hvordan dette bygget skal forholde seg til gatemiljøet og nabolaget rundt oss, sier Kropf.