Øyvind Vederhus, Heikki Eidsvoll Holmås og Beate Nossum. Foto: Sopra Steria Footprint
Øyvind Vederhus, Heikki Eidsvoll Holmås og Beate Nossum. Foto: Sopra Steria Footprint

Heikki Eidsvoll Holmås går til Sopra Steria Footprint

Tidligere EBA-sjef Heikki Eidsvoll Holmås starter nå i en stilling som direktør i Sopra Steria Footprint.

Holmås, som tidligere blant annet også har vært utviklingsminister, skal ifølge en pressemelding jobbe i skjæringspunktet mellom politikkutvikling og strategisk rådgivning innen grønn omstilling.

– Alle virksomsomheter skal på kort tid gjennom en enorm omstilling. Kanskje spesielt energisektoren og bygg- og anleggsbransjen, hvor naturhensyn og arealinngrep byr på store dilemmaer og ikke minst betydelig politisk risiko. I Footprint får jeg hjelpe virksomheter med å navigere i dette ulendte terrenget, sier Holmås i meldingen.

I tillegg til fire år i Energi- og miljøkomiteen av totalt 16 år på Storting og i regjering, har Holmås lang erfaring fra næringslivet. Han kommer fra jobben som administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) og før det var Holmås ansvarlig for vindkraft og senere bærekraftssjef i Multiconsult.

Sopra Steria kjøpte klimabyrået Footprint i 2022. Med det ble data og IT en sentral del av bærekraftsrådgivningen.

– Dette var en erkjennelse av at bruk av data og digitalisering er avgjørende for å lykkes med lønnsom omstilling, og det er kanskje hovedårsaken til at jeg sa ble inspirert til å ta jobben, sier Holmås.

– Sånne som Heikki vokser ikke på trær. Han er tidligere statsråd med bred næringslivserfaring, kjenner irrgangene i politikken og har hatt henda på rattet i omstillingsprosesser i privat sektor. Heikki forstår hva den regulatoriske tsunamien fra EU vil bety for norske virksomheter, og hvordan de kan navigere gjennom grønn omstilling til lønnsom posisjon, sier leder for Sopra Steria Footprint, Øyvind Vederhus, i meldingen.

Holmås starter allerede fredag 1. mars.