Administrerende direktør Bjørn Moen i Heidenreich
sier de ikke hadde oppnådd resultatene uten god innsats fra samtlige ansatte, og at de derfor får en ekstra utbetaling i mars. Foto: Heidenreich

Heidenreich snudde underskudd til overskudd i 2020

Heidenreich har gått fra et underskudd på over 34 millioner i 2019 til et overskudd på over 20 millioner i 2020.

Tross korona og lavere priser i markedet har rørhandels- og installasjonsfirmaet Heidenreich levert gode resultater i 2020.

- Vi har omsatt nesten 20 prosent mer enn i året før, med omtrent den samme bemanningen. Våre ansatte har virkelig brettet opp ermene og stått på hver eneste dag, til tross for Korona, smittevern og hjemmekontor, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver videre at de leverer omsetningsøkningen nesten uten å øke driftskostnadene, og at de i tillegg har redusert kostnadsgraden betydelig.

På VA-siden har de ifølge meldingen inngått en rekke kommuneavtaler i 2020, og de har økt på alt fra henting av mindre deler til leveranse av store anlegg.

På VVS har de de i 2020 økt både hos frittstående aktører, kjeder og prosjektkunder, og veksten er omtrent like stor på servicemarkedet som på prosjekter.

- Bruttofortjenesten har falt 0,5 prosentpoeng, hovedsakelig som en følge av valutasituasjonen gjennom året. Vi, som alle andre i bransjen, merker kraftig prispress, og må alltid operere med konkurransedyktige priser. Vi holdt igjen og lot være å øke våre priser 1. mai, da enkelte av leverandørene var panikkslagne og ønsket å øke sine priser over natten. Når det er sagt, er det viktig å understreke at vi har et særdeles godt forhold til våre leverandører, skriver de.