Foto: Ådalen Truck.

Har kjøpt inn 35 elektriske utleietrucker

Ådalen Truck opplever økende etterspørsel etter elektriske maskiner. Nylig tok selskapet inn 35 elektriske gaffeltrucker til utleieparken.

I utleiebransjen har etterspørselen etter elektriske maskiner hvert enorm de siste årene, og byggeplassene og entreprenørene stiller stadig strengere krav ved leie. Nylig tok Ådalen Truck inn 35 nyinnkjøpte elektriske gaffeltrucker til utleieparken, skriver selskapet i en melding.

Alle gaffeltruckene er utstyrt med stor batterikapasitet og de fleste med hvite miljødekk. Størrelsene på truckene er fra 1500 til 7000 kilo kapasitet, melder Ådalen Truck.

– Vi opplever at kundene stadig oftere velger elektriske maskiner. Da er det jo naturlig at vi også satser for fullt på det. En elektrisk truck gjør jobben minst like sikkert og effektivt som en dieseltruck, så det burde egentlig være et enkelt valg, mener utleieansvarlig Rune Kristiansen.

Opp igjennom årene har man, ifølge Ådalen Truck, sett en veldig god utvikling på lading av elektriske trucker som før var en mer tung prosess, og som var noe av grunnen til at kunder ofte ville ha dieseltrucker.

– Dagens maskiner er utstyrt med smarte løsninger som gjør det både mer brukervennlig og langt mer effektivt å lade på byggeplassene. Vi kan derfor trygt si at elektriske trucker er en fullverdig erstatter for dieseltruckene, med driftstid for en full arbeidsdag, understreker Kristiansen.

- På våre litium-trucker er lade tiden svært kort. Du får en fulladet truck på kun to timer. Batteriene er også vedlikeholdsfrie. Dette gir maksimal ytelse og effektivitet for bruker av gaffeltrucken. Alle våre litium-trucker er utstyrt med Battery Monitory System (BMS) som kontinuerlig overvåker status på batteri og lading, fortsetter Kristiansen.

Ifølge meldingen fra Ådalen Truck er alle utleietruckene utstyrt med friløftsmast som standard.