– Jeg mener ekspanderende fugebånd for tetting av fuger i fasader og for lyd- og branntetting representerer en alternativ løsning i forhold til de tradisjonelle tettingsløsningene, sier Henning Westeraas i ISO-Safe AS. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Håper på gjennomslag for ekspanderende fugebånd

Henning Westeraas har jobbet flere år med å få gjennomslag for sitt ekspanderende fugebånd i det norske markedet - og nå ser han at stadig flere viser interesse for de tyske produktene.

– Jeg mener ekspanderende fugebånd for tetting av fuger i fasader og for lyd- og branntetting representerer en alternativ løsning i forhold til de tradisjonelle tettingsløsningene - og er derfor fornøyd med at markedet nå ser ut til å ta til seg de nye mulighetene, forteller Westeraas.

Han eier og leder selskapet ISO-Safe AS, som importerer produkter fra det tyske selskapet ISO-Chemie.

– ISO-Chemie er et tradisjonsrikt tysk familieeid selskap som har lang erfaring innen produksjon av denne typen produkter - og som er store i det europeiske markedet, forteller Westeraas.

Han startet samarbeidet med ISO-Chemie i 2012 og har jobbet med dere produktet i det norske markedet siden.

To produktgrupper

– Det er i hovedsak to produktgrupper jeg har satset på i Norge. Det ene er ISO Bloco MFT, som er et SINTEF-godkjent ekspanderende fugebånd for komplett tetting og isolasjon. Dette kan for eksempel benyttes mellom elementer og mellom karm og vegg. Produktet kan fås i mange forskjellige dimensjoner, og er vind- og vanntett opptil 600 Pa og har god termisk isolasjon - med U-verdier på 0,6 - 0,8. I tillegg har det veldig god lydisolering. Det andre produktet heter ISO Flame, og er ETA-godkjent. Det er et ekspanderende tetningsbånd for lyd og brannbeskyttelse. Produktet holder seg fleksibelt, slik at dører og vinduer kan justeres i ettertid. Monteringen er vesentlig raskere enn tradisjonelle løsninger, og det oppfyller kravene for branntetting med EI 30 -> EI 120, påpeker Westeraas.

Begge produktene finnes i ulike varianter, og Westeraas sier at flere aktører i næringen nå har begynt å bruke produktene.

– Vi har fått gjennomslag hos enkelte virksomheter men det tar tid å innarbeide nye produkter. En av de største fordelene er måten fugebåndene monteres - men også alt i ett-løsningen de står for. Blant aktørene som har tatt i bruk brann-løsningen er Moelven Byggmodul samt Skanska Husfabrikken og Block Berge Bygg benytter tetteløsningen på sine fasadeprodukter og mellom elementer, forteller han.

Over hele landet

Westeraas sitter på agenturet for Norge og holder i Sandefjord.

– Vi opererer i hele markedet - og satser på å nå bredt over hele landet. Vi skal blant annet bli med på Bygg Reis Deg til høsten med egen stand - og her håper vi på å møte mange mulige potensielle kunder, påpeker han. På messen vil han også lansere et helt nytt produkt i markedet.

– Dette er også et fasadetettingsprodukt, men her er det integrert en plastfolie inne i fugebåndet - som gjør at du får enda bedre kvalitet på løsningen. Det andre vi tester ut er en kombinasjon av brannprodukt og fasadeprodukt – og det kommer nå, sier Westeraas.