Christian og Øyvind Kristoffersen. Foto: Håndverksgruppen

Håndverksgruppen vokser videre

Multiflis AS fra Agder og C. Kristoffersen & Sønn AS fra Horten går inn i Håndverksgruppen.

Oppkjøpsfondet FSN Capital V kjøpte i fjor opp 30 av de 44 frittstående bedriftene i samarbeidskjeden Håndverksgruppen, og ytterligere 14 bedrifter har siden sluttet seg til.  Nå går også Multiflis AS fra Agder og C. Kristoffersen & Sønn AS fra Horten inn i Håndverksgruppen.

- Disse bedriftene passer godt inn hos oss. Vi ser etter solid bedriftskultur, lokal tilhørighet og et ønske om å bidra inn til vår bærekraftstrategi. Begge selskapene er allerede i dag samfunnsengasjerte og gode på å ta inn lærlinger. Sammen skal vi endre en hel bransje og styrke arbeidet med bærekraft, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding.

Multiflis AS ble etablert av Arne Eivind Andersen og Tor Johnny Herregården i 2008. Petter Aksel Birkeland ble medeier i 2015. I 2017 ble de kåret til Årets gasellebedrift i Aust-Agder. De leverer tjenester innen mur, flis, maling og gulv, og jobber hovedsakelig i Agder, men har også oppdrag over hele landet.

- Å bli med i Håndverksgruppen vil være et springbrett som kan styrke oss ytterligere og sikre videre vekst, sier daglig leder i Multiflis AS, Petter Aksel Birkeland, i meldingen.

C. Kristoffersen & Sønn er en familiebedrift fra Horten. De har eksistert siden 1853 og drives nå av femte generasjon ved Øyvind Kristoffersen. Bedriften leverer tjenester innen maling, gulv og flis.

- Vi har en tydelig vekststrategi, der vi er på kontinuerlig jakt etter solide, fremoverlente håndverksbedrifter som deler våre verdier. Vi skal både vokse organisk, og gjennom å inkludere nye selskaper innenfor eksisterende kjernevirksomhet. Det lokale fotavtrykket er avgjørende for oss, og derfor beholder alle selskapene sine tradisjonsrike selskapsnavn, ledelse og bedriftskultur når de blir en del av familien sier Emblem.

Kjøpesummen på de to bedriftene er konfidensiell mellom partene, men alle eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.