Murmester Stryken og Gudbrandsen fra Lierskogen går inn i Håndverksgruppen. Fra venstre: Jørgen Fiskerud, Erik Grøstad, Thorbjørn Stryken og Steinar Pettersen.

Murmester Stryken og Gudbrandsen fra Lierskogen går inn i Håndverksgruppen. Fra venstre: Jørgen Fiskerud, Erik Grøstad, Thorbjørn Stryken og Steinar Pettersen.

Håndverksgruppen kjøper Murmester Stryken og Gudbrandsen

Håndverksgruppen fortsetter å vokse når Lierskogen-selskapet Murmester Stryken og Gudbrandsen går inn i konsernet.

– Murmester Stryken og Gudbrandsen har en særlig kompetanse på våtrom og proffmarkedet. Bedriften har en solid bedriftskultur, bygger på sterke tradisjoner og har et ønske om å bidra inn til vår bærekraftstrategi. Dette tilskuddet til Håndverksgruppen styrker oss både faglig og geografisk, sier konsernsjef Øyvind Emblem i en pressemelding.

Bygger 1500 bad i året
Murmester og medeier Thorbjørn Stryken var med og startet håndverksbedriften i 1990, som i dag teller 35 ansatte og omsetter for 75 millioner kroner.

– Vi har troen på Håndverksgruppens ledelse og målsettinger og så at mange lignende selskaper som vårt gikk inn. For oss er dette en kjempemulighet til å få drahjelp ved å stå sammen og være en del av noe større, sier han.

Ifølge meldingen har Stryken og Gudbrandsen utført membran- og flisarbeider på over 1500 bad årlig. Nedslagsfeltet er primært Stor-Oslo og Drammensregionen,

– I dag holder vi mest på med prosjektoppdrag ved nybygg, men vi har også hatt hatt andre typer oppdrag, for eksempel har vi jobbet på Slottet over flere år under oppussingen av Nobels fredssenter, sier Stryken.

Økt kompetanse på prosjekt og fag
Selskapet er underleverandør til mange større entreprenører og har blant annet utført membran- og flisarbeider i samtlige bad i den nye bydelen Grefsen Stasjonsby i Oslo.

– Vi har spesialisert oss på plassbygde våtrom i prosjektmarkedet og har fire murmestere blant våre ansatte. Vi ønsker å fortsette i samme retning, og ved å gå inn i Håndverksgruppen får vi vokse videre med gode rammebetingelser og trygget arbeidsplassene for fremtida, sier daglig leder og murmester Steinar Pettersen.

Kjøpesummen er konfidensiell mellom partene, men alle eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.