Tom Arne Aamodt startet Mur i Sør som 19-åring. I fjor omsatte selskapet hans for 413 millioner kroner. Foto: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen

Han startet som murer for seg selv som 19-åring - i 2019 omsatte selskapet hans for 413 millioner

På 19 år har Tom Arne Aamodts selskap Mur i Sør vokst fra å være en enmannsbedrift i mur- og flisfaget til å bli et stort entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap med 85 medarbeidere.

I Byggeindustrien nummer 11 kan du lese hele intervjuet med Tom André Aamodt.

I 2019 hadde Mur i Sør fra Søgne en omsetning på 413 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på cirka 70 millioner kroner.

En omsetningsvekst på rundt 50 prosent og en resultatmargin på 16,5 prosent, er tall andre entreprenører bare kan drømme om.

– 2019 var et godt år, selv om deler av resultatmarginen kan forklares med salg av en eiendom som var uten gjeld. Men selv uten eiendomssalget, ligger vi på rundt 7,5 prosent i margin på driftssiden. Det er også godt over snittet for bransjen, sier 39-åringen Tom Arne Aamodt i et større portrettintervju som nylig ble publisert i Byggeindustrien nummer 11.

Satte i gang storprosjekt midt under nedstengingen

Selv ikke koronaen har satt bremsene på i sør. 1. april, litt over to uker etter at Norge stengte ned, startet entreprenøren opp et stort på prosjekt med kjøpesenter, næringseiendom og leiligheter på Tangvall i gamle Søgne kommune.

Investeringen for det første byggetrinnet er på voksne på 400 millioner kroner. Totalt kan prislappen komme på 800 millioner for begge byggetrinn.

– Vi hadde jobbet med det prosjektet i to år, og jeg husker at jeg fikk spørsmål om hvorvidt vi skulle fortsette eller ikke. Svaret ga seg selv. Hvis det er en gang i livet vi virkelig skal stå inne for det vi har sagt og planlagt, så er det nå. Hvis ikke vi tror på det vi driver med i en sånn periode, hvordan skal andre tro på oss da? sier Aamodt.

Vil være i sør

Men til tross for stor vekst, har gründeren ingen planer om å utvide markedet.

Fortsatt er det Søgne, Grimstad, Lillesand, Mandal, Arendal og Kristiansand som skal være satsingsområdet.

Anleggsvirskomheten i Mur i Sør er dog litt mer grenseløs.

– Markedet her i sør er ikke preget av prisvekst, store oppturer og voldsomme nedturer. Det er jevnt over det samme. Det er aldri kø på melka, men den blir solgt etter hvert, sier Tom Arne.

Svendsens svenn

Han mener hemmeligheten bak å drive godt år etter år, er å få alt riktig på første forsøk. En dårlig jobb gir ikke bare en misfornøyd kunde, det gir også utgifter og merarbeid som kan mørklegge regnskaper langt frem i tid.

– Du kan ikke tjene syv kroner det ene året og bruke fire det neste for å rette opp feilene du gjorde året før. Og er du først uheldig og får en reklamasjon, så skal du behandle den kunden som om det var en helt ny kunde.

Det er en filosofi han plukket opp i læretiden hos den lokale murmesteren Knut Svendsen i Søgne.

– Svendsen var til stor inspirasjon for meg da jeg var lærling. Han oppmuntret meg hele tiden og ga gode råd om at jeg burde investere det jeg tjente i nye prosjekter. Han hadde mange gode tanker som jeg har tatt meg med inn i mitt virke, sier Aamodt.

I det store profilintervjuet i Byggeindustrien nummer 11 kan du lese mer om Mur i Sør-gründerens reise.