Torstein Lyng Saksen (39) er ansatt som utviklingsdirektør i Stiftelsen Norges Varemesse. Foto: Stiftelsen Norges Varemesse.

Han skal lede stort byutviklingsprosjekt i Lillestrøm

Torstein Lyng Saksen (39) er ansatt som utviklingsdirektør i Stiftelsen Norges Varemesse. Fremover skal han ha ansvar for planleggingen av «Lillestrøm NXT», et utviklingsprosjekt som vil skape tusenvis av nye jobber i Lillestrøm, og «Spektrumkvarteret» i Oslo.

Det skriver Stiftelsen Norges Varemesse i en melding.

Torstein Lyng Saksen er utdannet byggingeniør og har en master i eiendomsutvikling og forvaltning fra NTNU. I 2018 var han også nominert til “Årets unge leder” av Assessit. Nå skal han bidra til å gjøre Lillestrøm til Norges mest attraktive kommune både for innbyggere, arbeidere og tilreisende, står det i meldingen.

Fornøyd

- Vi kunne ikke blitt mer fornøyd, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen Norges Varemesse, om ansettelsen av Saksen.

- Med sine grønne visjoner og solide erfaringer fra utviklingen av blant annet Brattørkaia og Holtermanns veg i Trondheim, og flere store prosjekter i Oslo sentrum for eiendomsutvikleren Entra ASA er han allerede en tungvekter innen byutvikling som vil bli verdifulle for å løfte kommunen vår til nye høyder, fortsetter Hagen.

Fra parkeringsplass til urban bydel

Stiftelsen Norges Varemesse planlegger å bygge en ny bydel med boliger, kontorer og annen næringsvirksomhet på dagens parkeringsplass utenfor messehallen. Den nye bydelen kan skape 2.400 arbeidsplasser og 94 millioner til velferd i nye Lillestrøm kommune, skriver Stiftelsen Norges Varemesse.

- Varemessa tiltrekker seg allerede 500.000 besøkende i året, og derfor er det viktig at de opplever å ha kommet til «riktig sted» allerede når de besøker oss. Vi må tilby en fullverdig opplevelse for de som tar turen til Lillestrøm gjennom året. Her skal de oppleve grønne lunger, næringsvirksomhet, restauranter og uteliv kort vei fra messen. Dermed blir det mer attraktivt å besøke og bo i Lillestrøm, sier Saksen.

Viktig å spille på lag

Det er ikke bare besøkende som skal få glede av det nye grønne området. En fersk rapport fra Menon viser nemlig at det vil det bety økte inntekter, flere arbeidsplasser og tilflyttende til Lillestrøm kommune, står det i meldingen.

- Alle skal merke de positive effektene av en ny, grønn og urban bydel i Lillestrøm sier Saksen. Han understreker samtidig at kommunen er en viktig lagspiller i prosjektet.

- For at vi skal komme i mål med planene er det viktig at alle spiller på lag, både politikere, administrasjon og andre som heier på Lillestrøm. Det første jeg skal gjøre er å bli bedre kjent med kommunen og folka som bor her; organisasjoner, kulturliv og politikere, slik at vi er helt sikre på at prosjektet leverer best mulig på det som er viktig for byen og for kommunen, avslutter den nyansatte utviklingsdirektøren.