Jostein Ådalen er ny prosjektsjef i OSU. Nå er han allerede i gang med å lede byggingen av OSUs nye og store Bjørvika-prosjekt. Foto: Katrine Lunke
Jostein Ådalen er ny prosjektsjef i OSU. Nå er han allerede i gang med å lede byggingen av OSUs nye og store Bjørvika-prosjekt. Foto: Katrine Lunke

Han skal lede OSUs nye Bjørvika-prosjekt

Jostein Ådalen blir ny prosjektsjef i Oslo S Utvikling (OSU), og skal lede utbyggingen av et av OSUs største Bjørvika-prosjekter.

Ådalen kommer fra stillingen som prosjektsjef i Ås kommune, hvor han de siste fem og et halvt årene har vært ansvarlig for utviklingen av ti offentlige bygg, inkludert tre barneskoler, et sykehjem og et idrettsanlegg. Han var også prosjektleder for Bane Nor Eiendom under transformasjonen av Østbanehallen, opplyser OSU i en pressemelding.

– Jostein har den riktige erfaringen og kompetansen vi trenger når vi nå står foran et stort og svært komplekst byggeprosjekt. En variert bakgrunn fra både entreprenør- og byggherresiden var viktig for oss. Nå vil han ha totalansvaret for prosjektet fra start til slutt, inkludert boligsalgene. Vi er utrolig glade for at han blir en del av OSU, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU i meldingen.

Prosjektet går fortsatt under betegnelsen B8b, men OSU vil avholde en navnekonkurranse over sommeren. Bygget er tegnet av Lund+Slaatto Arkitekter, og rammesøknaden er sendt inn. OSU venter nå på svar fra Plan og bygningsetaten. Nå pågår det grunnarbeider og arkeologiske utgravinger på den historiske tomten, som ligger rett ved Middelalderparken i Bjørvika.

– Jeg har fulgt OSU fra sidelinjen helt siden de startet utviklingen av Bjørvika, og har alltid tenkt at dette var et spennende byutviklingsprosjekt å være en del av. Jeg har et genuint engasjement for området, og gleder meg til å bidra i den videre utviklingen. Det er tydelig at OSU har store ambisjoner, blant annet på arkitektur og miljøkrav. Da jeg så stillingsannonsen, så visste jeg umiddelbart at denne jobben ville jeg ha, sier Jostein Ådalen i meldingen. Han tiltrådte stillingen 1. juni.