Svein Ove Espeland skal lede Agder Gruppens nyetablering i Bergen. Foto: Agder Gruppen
Svein Ove Espeland skal lede Agder Gruppens nyetablering i Bergen. Foto: Agder Gruppen

Han skal lede Agder Gruppens nyetablering i Bergen

Med 36 års erfaring fra anleggsbransjen er Svein Ove Espeland (56) ansatt til å lede Agder Gruppens nyetablering i Bergen.

Konsernet overtar den etablerte virksomheten Anlegg og Industriteknikk på Frekhaug.

Med oppkjøpet av Anlegg og Industriteknikk etablerer Agdergruppen sin niende avdeling i Norge.

– Det er mange i bransjen som har ventet på at Agder Gruppen skal etablere seg i Bergen, sier den nye avdelingssjefen Svein Ove Espeland, i en pressemelding.

Det var Geir Henning Nygard som etablerte Anlegg og Industriteknikk i 2002, og som har drevet selskapet siden.


– Helsemessige årsaker har gjort at han har solgt virksomheten til Agder Gruppen, heter det i meldingen.


– Vi er veldig glad for å ha fått på plass en avdeling i Bergen. Her får vi enda en «one stop shop», med et fullt operativt anleggssenter, med både butikk og serviceorganisasjon. Og med ansettelsen av Svein Ove Espeland som leder for denne avdelingen er vi godt rigget for ytterligere vekst i et veldig viktig område, sier daglig leder av Agder Gruppen, Svein Arne Uppstad.

Espeland har mange år bak seg som maskinkoordinator og maskinsjef i tunnelindustrien for Mesta, som salgssjef i Sandvik og de siste årene i Protec Consult.

For tidligere eier Geir Henning Nygard var det viktig å finne en overtaker som ønsket å utvikle livsverket hans videre, etter at selskapet Anlegg og Industriteknikk i fjor oppnådde 30 millioner i omsetning.

– Etter 20 år er det med blandede følelser jeg trekker meg tilbake. Men det er takket være de ansatte at vi er kommet dit vi er i dag, og de fortjener å få nye eiere som er fremoverlent. Agder Gruppen har vist gang på gang at de kan skape resultater, de har vilje, muligheter og ikke minst økonomi til det. Derfor valgte jeg å tilby dem å kjøpe selskapet, fordi jeg stoler på at de kan utvikle det videre på en god måte, sier Nygard via meldingen.