Dag Strømholt er ny daglig leder i Consto Svalbard.
Dag Strømholt er ny daglig leder i Consto Svalbard.Foto: Consto.

Han er ny daglig leder i Consto Svalbard

Dag Strømholt er på plass som ny daglig leder i Consto Svalbard.

Strømholt vender tilbake til entreprenbransjen etter ti år innenfor reiselivsnæringen, hvor han bygde opp egen opplevelsesbedrift på Senja i Troms. I forrige uke var han på plass i Longyearbyen, skriver Consto i en pressemelding.

– Det blir spennende å jobbe for et offensivt og fremoverlent selskap, og det blir lærerikt. Consto er et spennende selskap med imponerende historikk, og bransjen har endret seg mye de siste ti årene. Det er mye nytt å sette seg inn i, men faget har ikke endret seg mye, konstaterer Dag Strømholt.

Han er utdannet sivilingeniør ved tidligere NTH, der han ble uteksaminert i 1984. Strømholt har lang fartstid som leder etter å ha jobbet i Selmer Furuholmen, og deretter i en lokal entreprenørbedrift i hjembyen Finnsnes, opplyser Consto.

Strømholt kjenner også Svalbard godt. I 2006 startet han i Skanska og flyttet til Svalbard da han fikk prosjektansvaret for den nye flyterminalen i Longyearbyen. Etter nærmere tre år på Svalbard kom han tilbake til fastlandet og hadde ansvaret for Skanskas sjørelaterte prosjekter frem til i 2011.

– Dette var en mulighet jeg måtte gripe. Naturen på Svalbard er noe helt for seg selv, sier Strømholt.

Erlend Danielsen, styreleder i Consto Svalbard, er svært fornøyd med å ha fått Dag Strømholt med på laget.

– Gjennom etableringen av sitt eget reiselivsselskap, har Dag vist både stå-på-vilje og gründerånd. Sammen med hans mangeårige erfaring fra bransjen og kjennskap til forholdene på Svalbard, har Dag de rette egenskapene til å lede Consto Svalbard, sier Danielsen.