Dag Kroslid kommer fra stillingen som Chief Operating Officer (COO) i NorDan Gruppen.

Dag Kroslid kommer fra stillingen som Chief Operating Officer (COO) i NorDan Gruppen.

Foto: NorDan Gruppen.

Han blir ny konsernsjef i NorDan

1. januar går Dag Kroslid inn i stillingen som ny konsernsjef i NorDan Gruppen. Tore Rasmussen går dermed av etter 30 år som øverste leder for dør- og vindusprodusenten.

Dag Kroslid (50) kommer sist fra stillingen som Chief Operating Officer (COO) i NorDan Gruppen AS. Han har siden 2014 hatt flere ulike roller i virksomheten, blant annet som administrerende direktør i datterselskapene NorDan AB i Sverige og STM Vinduer i Danmark. Kroslid er født og oppvokst i Flekkefjord og har bred, internasjonal erfaring, skriver konsernet i en pressemelding.

– Glede og ydmykhet

– Det er med glede og ydmykhet jeg har takket ja til å bli konsernsjef i NorDan Gruppen. NorDan er en moderne og internasjonal bedrift med virksomhet i åtte land. Jeg ser frem til å jobbe sammen med konsernledelsen, datterselskapene og styret i å realisere de spennende utviklingsplanene som er lagt for de neste årene, sier Kroslid.

Han trekker frem involvering av medarbeidere, kundefokus, og bærekraft og digitalisering som viktige punkter i sitt lederskap.

– NorDan har en fantastisk kultur for perfekt samspill både internt og eksternt, som jeg er stolt over å få være en del av, fremhever Kroslid.

Påtroppende konsernsjef Dag Kroslid (t.v), styreleder Terje Vareberg, og avtroppende konsernsjef Tore Rasmussen i NorDan Gruppen.

Påtroppende konsernsjef Dag Kroslid (t.v), styreleder Terje Vareberg, og avtroppende konsernsjef Tore Rasmussen i NorDan Gruppen.

Foto: NorDan Gruppen.

Takker Rasmussen

Styreleder Terje Vareberg i NorDan Gruppen AS takker Tore Rasmussen, som har vært konsernsjef i NorDan i tretti år.

– Styret takker Tore Rasmussen for stor innsats og svært gode resultater gjennom mange år når han nå velger å tre tilbake som konsernsjef. Samtidig ønsker vi Dag Kroslid velkommen som ny konsernsjef. Det er ekstra gledelig at vi kan hente ny konsernsjef fra egne rekker, sier han.

– Riktig å trekke seg tilbake

Avtroppende konsernsjef Tore Rasmussen, mener der er riktig at han nå trekker seg tilbake.

– Det har vært en stor ære og fornøyelse å lede NorDan gjennom alle disse årene. Selskapet har vokst fra å være et norskproduserende selskap til et internasjonalt konsern med betydelig vekst og virksomhet i åtte land med til sammen 12 fabrikker og 30 salgskontorer. Jeg ønsker Dag lykke til med sin nye oppgave, og jeg er overbevist om at NorDan med Dag som leder vil fortsette den gode utviklingen, sier han.