En tid for roser

Aldri har det vært flere roser i gater og på åpne plasser i Norge. Den avskyelige terroraksjonen har samlet det norske folk. De har svart ugjerningen med roser og andre blomster. Det er ikke hver dag vi ser at det er lange køer foran blomsterhandlerne. Det må ha vært solgt millioner av blomster i denne tiden.

 

Vi håper at noe av overskuddet kan føres tilbake til dem som er rammet. Det beste er kanskje at bransjen bidrar til opprettelse av en minnelund.

Nå har kommunene rundt om begynt å samle inn alle blomstene, lysene og hilsnene. Riksarkivet tar seg av alle kort og hilsninger. Blomstene legges i kompost. I Oslo skal det som blir til jord, bli tilbakeført til en minnelund. Lysene smeltes om.

Dessverre er det noen som i denne stund skal tjene penger på tragedien. Meldingen om at en tvilsom rørleggerbedrift ville selge dyre minnebånd, er avskyelig. Riktignok skulle en liten del gå til Utøya og AUF. Heldigvis tar det norske folk avstand fra slik. Det er hyggelig at mange bidrar, og vi er overveldet over alle positive tiltak, men dette er å gå over streken.