Ferdigplen på et øyeblikk

Det å legge ferdigplen er en sann fornøyelse. Når grunnarbeidet er gjort, jorda er gjødslet og tromlet så er det bare å rulle gresset ut.  

Det er selvsagt en fordel å vite man skal gjøre, men har man med en vanlig håndsag kan man kappe til gresset slik at det passer inn i alle kroker.

For vår del har vi lagt ferdiggress på mange plener – og passer man på å vanne i starten, kan man ha glede av slike plener i årevis. For vår del bruker vi anleggsgartner Arnfinn Pedersen på Nesodden til slike oppdrag. Da vet vi at resultatet blir bra. Han kan sitt fag.

Dette å vanne i starten etter at plenen er lagt, er veldig viktig. Nå trenger man ikke å drukne gresset som mange gjør. Ellers er det selvsagt best å legge ferdigplen i perioder hvor man kan vente seg nedbør. I mange områder er det vanningsforbud, og da kan man lett havne i en konflikt om man bryter vanningsbrestemmelsene.

Det er ellers smart å sprøyte for å bli kvitt ugress før man legger ny plen. Da er det viktig at man venter noen dager før man legger plenen slik at giftstoffet får tid til å virke på de ugressplantene man ikke ønsker.