Terrasseliv

Parker gressklipperen for godt, glem ryggplager, kompostering og løvraking. Blomsterenger kan være besnærende, men til rendyrket uteliv kan en terrasse være et godt alternativ.

 

Er du så heldig at du har en takterrasse , er du et steg nærmere vedlikeholdsfri hage og ovenstående kan bli en realitet. En takterrasse kan gi deg mye av hva hjertet begjærer; en usjenert solplass av de sjeldne, en skyggefull krok i det hjørnet du ønsker, akkurat passe grønt og vann - om du vil.

Tett på kjøkkenet tar det deg akkurat den trimturen du trenger for å hente noe kaldt å drikke og å dekke på ute er en skjønn fryd - ingen sand, kongler eller grus mellom tærne, ingen fare for snegleangrep eller invasjon av naboens barn på indianertokt.

Ordet hage kommer fra urnordisk - garthir og er pr. definisjon et inngjerdet område og det er her du skal sette ditt særpreg. Om det er på en terrasse høyt over eller i nærheten av bakken spiller mindre rolle.

Er du av dem som liker minimalisme og ultramodernisme er en terrasse det rette element å skape en hage. Skap en luftig, stilren og transparent hage bestående av kubistiske former i kombinasjon med med få og stilistiske planter. Tilsett en dråpe vann, solseil, glassflater, stilrene og fordorskende utemøbler og du er i mål.

Er du derimot av typen som søker trygghet i det tradisjonelle og gjerne ser frodighet rundt deg, bruker du organiske former, og følger opp med beplantning av typen som blir høy og bred. Bruk naturmaterialer som gir følelsen av evighet, stengulv avgir varme lenge etter at solen er gått ned! Planter som blomstrer skaper den rette stemningen og klatreplanter er en sikker vinner. En bred parasoll, kanskje med innebyggede diskrete lys, over et rundt bord med plass til gode venner vil være et beskyttende tak og den vil få med seg mange gode historier gjennom en lang sommer.

Uansett stil vil du ha glede av en utepeis og et utekjøkken! Å lage mat ute, er en av de store gledene ved sommeren og skal ikke omgås! Husk bare på å sjekke om det er gjeldende regler med hensyn til bruk av flamme, som skal etterfølges der du bor.

Når det gjelder møbler skal de i år være så vedlikeholdsfrie som mulig, og være av samme komfort som alminnelige stuemøbler. Synk ned i myke puter eller slyng deg i en kunstferdig lamellseng som tilpasser seg kroppens kurver.