Daglig leder Gudmund Roen i Hæhre Entreprenør kunne motta prisen fra kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. Foto: Kari Druglimo-Nygaard/MEF
Daglig leder Gudmund Roen i Hæhre Entreprenør kunne motta prisen fra kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. Foto: Kari Druglimo-Nygaard/MEF

Hæhre Entreprenør kåret til årets lærebedrift i MEF

Under Arctic Entrepreneur onsdag ble Hæhre Entreprenør kåret til årets lærebedrift i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

Dette er det åttende året MEF deler ut prisen til årets lærebedrift, og det var kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun som delte ut prisen.

Kriteriene for å bli nominert til prisen er blant annet at bedriften kan vise til høy gjennomføringsgrad og at en høy andel har bestått fagprøven eller kompetanseprøven, eller at utviklingen hos lærling/lærekandidat i betydelig grad skyldes tett oppfølging fra bedriftens side.

I juryen begrunnelse heter det blant annet at: «Årets lærebedrift 2023 oppfyller alle kriteriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften har i flere tiår hatt et betydelig inntak av lærlinger og en filosofi om at alle fortjener en sjanse. De følger opp lærlingene og gir dem kompetanse og ferdigheter til å gjennomføre og bestå fagprøven med godt resultat. Bedriften har en egen lærlingeansvarlig som er tett på lærlingene for å ha full kontroll på den enkeltes utvikling, og raskt kunne flytte en lærling mellom ulike oppgaver og prosjekter dersom det viser seg at de trenger ekstra oppfølging for å nå noen av fagets kompetansemål. Bedriften har også blitt kjent for å ta inn mennesker med ekstra utfordringer, gjennom det såkalte Vikersundprosjektet. Prosjektet har nå fått navnet «Fremtidens skole» det er et samarbeid mellom bedriften og NAV, og handler om å ta inn lokal ungdom som har falt litt utenfor det vanlige skolesystemet og som kanskje kunne endt opp på skråplanet.»

Bedriften har også tatt initiativ til en samfunnsdebatt for å bryte ned tabuer og ufarliggjøre det å snakke om psykisk helse i bygg- og anleggsbransjen.»

Juryen har bestått av Tone C. Gulliksen (juryleder) som er leder for MEFs kompetanseavdeling, to representanter for OKAB, en representant for MEF sitt hovedstyre og en representant for Norsk Arbeidsmandsforbund.

Foto: Kari Druglimo-Nygaard/MEF
Foto: Kari Druglimo-Nygaard/MEF