Grua Torg

Prosjektleder Jan Høiby i Backe Oppland AS, er fornøyd med gjennomføringen av prosjektet.
Backelogo

Backelogo

SBG

SBG

Afrylogo

Afrylogo

ErichsenHorgen

ErichsenHorgen

MTklima

MTklima

Bravidalogo

Bravidalogo

HadelandAnlegg

HadelandAnlegg

Spenncon

Spenncon

Midthauglogo

Midthauglogo

I sentrum av Grua ferdigstilte nylig Backe Oppland 36 leiligheter med parkeringskjeller. Det er imidlertid det spesielle uteanlegget man først legger merke til ved Grua Torg.

Fakta

Sted: Grua i Lunner kommune

Prosjekttype: 36 leiligheter fordelt på to blokker. Parkeringskjeller med 42 plasser

Bruttoareal: 4561 kvadratmeter

Totalentreprise eks. mva: 82,5 millioner kroner

Byggherre: Grua Torg

Prosjektledelse byggherre: Fibra Prosjekt

Totalentreprenør: Backe Oppland

Arkitekt og ansvarlig søker: SBG Byggprosjekt

Rådgivere: RIB, RIbfy: SBG Byggprosjekt l RIA: Erichsen & Horgen l RIE: M. Carlsen & Sønn l RIV: AFRY l RIBr: Roar Jørgensen

Sideentreprise grunn- og utomhusarbeider: Hadeland Anlegg

Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: Bravida l Ventilasjon: MT Klima l Elektro: M. Carlsen & Sønn l Heis: Orona Norway l Prefab betong: Spenncon l Stålarbeider: Åkrene Mek. Verksted l Mur og flis: SH-Bygg l Parkett: Parkettpartner l Røykluker: BVS l Lås og beslag: Arexa l Tekking: Rune Edvardsen l Blikkenslager: Blikk og Takservice l Rekkverk: Midthaug l Malearbeider: Rune Toftner l Lydgulv: Lydgulvsystemer l Letthimlinger: Tøftum Innredning l Branntetting: Firesafe l Baderomskabiner: Brødrene Dahl l Byggevarer: Maxbo Proff l Røykluker: BVS

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Det er lokale investorer som står bak leilighetsprosjektet Grua Torg i Lunner kommune i Viken. Byggetrinn en og to ble overlevert i månedsskifte august/september og består av 36 leiligheter fordelt på to blokker og felles parkeringskjeller med 42 plasser. Leilighetene varierer i størrelser fra 50 til knappe 90 kvadratmeter. Da Byggeindustrien besøkte prosjektet første uka i september var 33 av 36 leiligheter solgt.

– Jeg tror prosjektet er utsolgt i løpet av noen få uker. Salget har tatt seg bra opp etter at potensielle kjøpere så hvordan dette ble når det sto ferdig, sier prosjektleder Jan Høiby i Backe Oppland AS.

Fornøyd

Backe Oppland har gjennomført prosjektet i en totalentreprise, og kontrakten har en verdi på 82,5 millioner kroner eksklusive moms. Totalentreprenøren satte spaden i jorda i mai i fjor.

– Vi har hatt et godt samarbeid med en krevende byggherre som vet hva de vil ha. Jeg synes det har blitt et veldig fint prosjekt og vi har fått positive tilbakemeldinger fra utbygger på det vi har levert, oppsummerer Høiby.

Detaljert beskrevet

Det er Moderno AS som står som arkitekt for forprosjekt, mens SBG Byggprosjekt AS har vært arkitekt for detaljprosjektet, ansvarlig søker og RIB for Backe Oppland.

– Prosjektet er gjennomført som en totalentreprise, men det var en litt spesiell totalentreprise med en veldig detaljert beskrivelse og uten de store mulighetene for entreprenør å komme opp med egne løsninger. I tillegg har Hadeland Anlegg hatt alt av grunnarbeider og utomhus i egen entreprise for byggherre, forteller Høiby.

Ifølge prosjektlederen er en av årsakene til den detaljerte beskrivelsen at byggherren ønsket å videreføre et konsept fra utbyggingen av Nordre Jarlsberg Brygge i Sande.

– Håkon Kristiansen, som er leder for Grua torg, og Finn Bratteng, som er byggherres prosjektleder, har tidligere bygget leiligheter på tomta til den gamle papirfabrikken i Sande i Vestfold. Leilighetsblokkene ved Grua Torg er inspirert av Sande-prosjektet. Malen med tegninger lå der fra før, så har vi finjustert prosjektet sammen med våre prosjekterende, forteller Høiby.

Uteanlegg med amfi

Det er imidlertid ikke leilighetene man først legger merke til ved Grua Torg-prosjektet. I forkant av leilighetsblokkene er det nemlig bygget et utomhusanlegg med et amfi, som vil fungere som møteplass for Grua-samfunnet.

– Det er bygget et stort og flott amfi som Lunner kommune skal overta og drifte og eie. Her blir det blant annet julegrantenning, 17. mai feiring og konserter på sommeren, forteller Høiby.

Byggetrinn tre

Backe Oppland vant kontrakten om de to første byggetrinnene ved Grua Torg i vanlig konkurranse. I disse dager skal totalentreprenøren i gang med byggetrinn tre, som ifølge Høiby er en egen kontrakt som de har forhandlet frem med byggherre.

– Byggetrinn tre omfatter ett bygg med 14 leiligheter og næringsarealer i første etasje. Denne kontrakten har en verdi på 29,5 millioner kroner og byggetiden blir i underkant av ett år. Vi har med oss veldig mange av aktørene videre, blant annet de tunge tekniske entreprenørene og grunn- entreprenør., forteller Høiby.

Tradisjonelle løsninger

De to ferdigstilte leilighetsblokkene står rett på fjell. Hele parkeringskjelleren, inklusive dekke over kjelleren er plasstøpt. I leilighetsetasjene er det plasstøpte skillevegger mellom leilighetene og hulldekker som etasjeskiller. Foruten hulldekker, er svalgangsdekker, balkonger og trapperom levert som prefab.

– Ytterveggene er tradisjonelle bindingsverksvegger med beiset panel og pussede plater, opplyser Høiby.

– Hvordan vil du beskrive leilighetene?

– Leilighetene har en ganske normal standard, men kjøperne har hatt noen tilvalgsmuligheter på blant annet elektrisk anlegg og kjøkken, og det har gjort at en del av leilighetene har løftet seg ganske mye, sier Høiby. Han tilføyer at leilighetene har badekabiner som er levert av Brødrene Dahl.


Flere prosjekter