Grenselunden

Med en kontraktsverdi på 275 millioner kroner eksklusive avgifter oppfører Seltor AS tre boligblokker over seks til sju etasjer på Helsfyr i Oslo.

Fakta

Sted: Oslo

Prosjekttype: 3 leilighetsbygg med 149 leiligheter.

Bruttoareal: cirka 14.000 kvadratmeter

Byggherre: Grenseveien 97 Bolig AS
(Scandinavian Development)

Totalentreprenør: Seltor

Kontraktssum eks. mva.: 275 millioner kroner

Arkitekt: Arcasa

LARK: BarBakke

Rådgivere: RIV rør: MOE Rådgivende Ingeniører l RIV Ventilasjon: Erichsen & Horgen l RIE: Prosjekt og Enøk Partner l RIG, RIM og rystelsesmålinger: Multiconsult l RIB: Norconsult l RIAKU og RIByFy: Rambøll Norge l RIB tegl: Ingeniørplan l RIBr: ÅF Consult

Underentreprenører og leverandører: Rivningsarbeider: Norsk Saneringsservice l Oppmåling: Skanska Survey l Tårnkran: ED Knutsen Maskin l Verneutstyr: Lexow l Betongleverandør: Skedsmo Betong l Betongentreprenør: Stenseth & RS l Utstøper: Betongmann l Armering: Armeringsservice l Grunnarbeider: Håkanes Maskin l Tømrer: Indian Bygg l Plattendekker: Betongprodukter l Konstruksjonsstål: Nils Løff l Branntetting: Byggimpuls l Innerdører: Easydoor l Ståldører: Daloc l Vinduer: Nordan l Montering dører og listverk: Dør & Vindusmontasje l Kjerneboring: Mimax Asfalt & Betong l Glassfasade: Glassteam l Porter: Hörmann l Teglfasader: Mjøndalen Mur & Puss l Lås og beslag: DormaKaba l Himlinger: Isoteks Bygg l Parkett: Bo Andrén l Flis: BBM Norge l Taktekking: IcopalTak l Glasstak/overlys: Icopal Everlite l Gulvbelegg: Intep l Blikkenslager: Franke Onsrud Blikkslageri l Baderoms- og kjøkkeninnredning: Norema l Postkasser: Servicegruppen l Boder: Troax Nordic l Balkonger og betongtrapper: Loe Betongelementer l Rekkverk: GBS Produkter l Belegg: Oslo Epoxybelegg l Ventilasjon: Bjerke Ventilasjon l Elektro: Hauge Elektro l Rørlegger: C.M. Mathiesen l Heis: Starlift l Anleggsgartner: Skaaret Landskap

Prosjektet Grenselunden består i alt av 149 leiligheter med varierende størrelser fra 40 til 100 kvadratmeter samt et felles garasjeanlegg som strekker seg under de tre boligblokkene.

– Alle leilighetene er solgt. To av byggene er overlevert, og kjøperne er i gang med å flytte inn. Det tredje bygget skal etter planen overleveres i september. Vi jobber nå med innvendige arbeider, som kjøkkenmontering og maling. I det tredje bygget blir det også næringslokaler i første etasje, sier prosjektleder Knut Rolvsjord i Seltor AS.

Samtlige leiligheter har balkong eller markterrasse, mange av dem med god utsikt. På hver boligblokk er det i tillegg pent opparbeidede takterrasser med panoramautsikt over Oslo.

– Grenselunden er det største prosjektet vi har hatt, og vi er stolte av jobben vi har gjort så langt. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kundene og har et godt samarbeid med både byggherre, underentreprenører og samarbeidspartnere, sier Rolvsjord.

Levert som avtalt

Daglig leder Hans Olav Bjørk i Grenseveien 97 Bolig AS, som er byggherre, sier også de er godt fornøyde med arbeidene så langt.

– Byggeprosessen har gått som planlagt, og vi er godt fornøyde med samarbeidet. Vi syntes byggene har fått et pent arkitektonisk uttrykk, og er fine tilskudd i området, sier han.

Bjørk sier de kjøpte eiendommen allerede i 2011. De var så gjennom en lang reguleringsprosess med kommunen før rivearbeidene på den tidligere industritomten kunne starte opp i mai 2016.

I forbindelse med rivearbeidene var Seltor også nødt til å flytte en barnehage som lå inntil tomtegrensen.

– Det var en forutsetning. Av sikkerhetshensyn måtte den flyttes til et nabobygg. Før barna flyttet tilbake, oppgraderte vi også utomhusarealene til barnehagen betydelig, sier Rolvsjord.

Støyutfordringer

Deretter begynte selve byggearbeidet i november samme år.

– Vi leverer bygget som avtalt. Arbeidene har gått som planlagt, men det har vært noen utfordringer knyttet til støy. I tillegg til barnehagen, ligger byggeplassen ved siden av Fyrstikkalleen skole. Det var støykrav under spunt- og sprengningsarbeidene, med byggepause mellom klokken 10 og 14, sier han.

– Det ble en del kveldsjobbing i den perioden, og da igjen måtte vi ta hensyn til et boligområde nær byggeplassen. I tillegg har det vært logistikkutfordringer, for det er bare en vei ned til byggeplassen. Vi fullført derfor det innerste bygget først, og jobbet oss deretter utover, legger han til.

Rovlsjord sier de i enkelte tilfeller har vært avhengige av å bruke tilkomstveiene til naboeiendommen, og at naboene har vært behjelpelige i den sammenheng.

– Vi har hatt møter med naboene ved behov, og sendt ut informasjonsbrev. I perioden frem til råbyggene ble ferdigstilt hadde vi flere koordineringsmøter med Fyrstikkalleen skole. Hovedtemaet var sikkerheten for elevene på skolen som er byggeplassens nærmeste nabo, sier han.

Prefabrikkert og plassbygd

Boligblokkene er bygd med prefabrikkerte plattendekkere, trapper og balkonger. Resten er plassbygd.

– Det er primært plassbygde bygg, med mye betong og armering. Vegger og dekker er blant annet av betong. Ellers har byggene fått en fin hvit teglfasade, som harmonerer med byggene rundt. Nabobygget Fyrstikkalleen 17 renoveres nå, også av Seltor, og er et vernet teglbygg, sier Rolvsjord.

– Innvendig er det valgt hvitpigmentert parkett som standard. Det er også standard kjøkken fra Norema og flislagte bad, men de fleste kundene har gjort ulike tilvalg. I tillegg er det vannbåren gulvvarme, og alle beboerne får tilgang til de ganske eksklusive takterrassene. Boligene har også en sentral beliggenhet, rett ved T-banen, legger han til.

Kvadratmeterprisen på leilighetene ligger på rundt 70.000 kroner i snitt.

Rolvsjord forteller at de også jobber med utenomhusarbeider, som har tatt lengre tid enn antatt på grunn av svært varme temperaturer i mai og juni.

– Det er i tillegg inngått en utbyggingsavtale med kommunen, hvor Bymiljøetaten skal overta ferdig opparbeidet offentlig torg på om lag 2.200 kvadratmeter. Torget, som heter Grønvold torg, er en del av større plan for hele Ensjøforbindelsen, og ligger mellom to av byggene i prosjektet. Vi er i gang med arbeidene, men kan først fullføre torget når Fyrstikkalleen 17 er ferdig renovert sommeren 2019. Vi har derfor inngått en plan om deloverlevering, sier han.


Flere prosjekter