Gråtenmoen

Det nye bygget til Coop Norge Eiendom AS i Skien skiller seg ut i byen.

Fakta

Sted: Skien

Prosjekttype: Næring/kontorer

Byggherre: Coop Norge Eiendom

Totalentreprise: PEAB

Arkitekt: HH Prosjektassistanse

Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen

BRA: 7.800 kvadratmeter

Kontraktsum uten merverdiavgift: Cirka 85 millioner kroner

Rådgivere: RIG: Grunnteknikk l RIB: WSP Norge l RIBr: Sweco l RIVA: Multiconsultl RIA: Norconsult l RIByFy og RIV: Sweco l RIE: Eltera

Underentreprenører og leverandører: Rivearbeider: Norsk Saneringsservice l Pelarbeider: Seabrokers Fundamentering l Sprinkler: Norsk Sprinklerteknikk l Grunn- og VA-arbeider: Eckholdt l Stålarbeider: Elektrosveis l Prefab betong: Contiga l Elektroarbeider: Eltera Sør l Rør: Telerør l Ventilasjon: Teleklima l Heis: Schindler l Taktekking, radonsperre: Icopaltak l Systemvegg, himling: GHV l Flis trapperom etc.: Flis og kakkel l Flis Coop Extra butikk: Fliskonsept l Malerarbeider, gulvsparkel: Kjellsen og Tufte l Brannisolering, tetting: Firesafe l Lås og beslag: Brann- og sikringsservice l Vinduer: Nordan l Kjøkken: Carlsen Fritzøe l Solskjerming, fasader: Umbra produkter l Porter: Doormax l Elbil ladestasjon: Grønn kontakt l Strømforsyning: Skagerak energi l Fasadeleverandør: Cembrit

Det er PEAB AS Region Telemark, Vestfold og Buskerud avdeling Telemark som har totalentreprisen for bygget, som kan minne litt om Barcode i designet. Bygget har seks etasjer, med næringsarealer i første etasje. I de fem etasjene oppover er det kontorer, og PEAB har selv flotte lokaliteter i toppetasjen her.

– Komplisert peljobb

– PEAB startet byggingen høsten 2018. Det er dårlige grunnforhold her, med veldig mye bløte masser. Det høye bygget står på friksjonspeler og Ischebeck-stag/pel, mens den lave delen er fundamentert direkte med kompenserte masser. Det var delvis en komplisert peljobb på grunn av de dårlige grunnforholdene, sier prosjektleder Knut Hegna til Byggeindustrien.

Den 2. desember i fjor ble bygget overlevert byggherren Coop Norge Eiendom AS. Brukerne av bygget flyttet inn på nyåret.

Kontorbygget er et stålbygg med hulldekker som etasjeskille. Fasaden har bindingsverk med fasadeplater. Næringsarealene har stålråbygg og fasade med sandwichelementer.

– Taket er tekket med TRP, sier Hegna.

Store etasjehøyder

Kontorbygget har store etasjehøyder og store vinduer som gir godt lys fra alle sider.

– Innvendig i kontorbygget er det stort sett systemvegger, systemhimling og teppeflis på gulvet, sier Hegna.

Innvendig har industribygget ulik innredning.

Godt samarbeid

Hegna fremhever det gode samarbeidet med byggherren.

– PEAB har tradisjonelt hatt mye med Coop å gjøre i årenes løp. Samarbeidsprosjektene har vært mange, og i dette, som i tidligere prosjekter, har vi løst utfordringer på en god måte. Vi har endt opp med et flott bygg på alle måter, og vi har gode tilbakemeldinger fra fornøyde leietakere. For PEAB er det fantastisk å komme inn i så flotte lokaler, sier Hegna.

– Signalbygg

– Prosjektet har blitt veldig bra. Det er blitt et signalbygg på Gråtenmoen, som er et knutepunkt i Skien. Vi føler at vi har klart å forsterke dette knutepunktet slik bygget er blitt. Vi har utelukkende hatt positive tilbakemelding underveis i prosjektet, og vi har fått mye skryt for designen av bygget, sier prosjektsjef Thomas Nyborg i Coop Norge Eiendom AS til Byggeindustrien.


Flere prosjekter