Jon Løkkeberg (f.v), Jakob Årsvoll, Jarle Borsheim og Bengt Tovslid. Foto: Grasrota
Jon Løkkeberg (f.v), Jakob Årsvoll, Jarle Borsheim og Bengt Tovslid. Foto: Grasrota

Grasrota Nordstein signerte forhandleravtale med Borsheim

Den nye avtalen gjør Grasrota Nordstein AS til en landsdekkende forhandler av naturstein fra Borsheim AS.

- Dette er en gledens dag for oss i Grasrotakonsernet. Fra før har vi en grønn profil gjennom selskapene Grasrota AS og Bergknapp AS, og det er veldig gledelig at Grasrota Nordstein AS nå blir et grønnere selskap med fokus på bærekraft og miljø, sier styreleder Jakob Årsvold i en pressemelding.

- Grasrotakonsernet sitt grønne fokus, samt deres fagkunnskap, var helt avgjørende faktorer for oss når vi skulle finne en samarbeidspartner, sier Jarle Borsheim i Borsheim AS i meldingen. Selskapet har produsert naturstein i bruddet i Hellvik gjennom mange år, men satser nå stort og er i gang med å bygge en ny fabrikk.

Tidligere har Borsheim stort sett produsert blokker, men vil nå produsere natursteinprodukter til komplette uteanlegg. Produksjonen er allerede satt i gang, men med den nye fabrikken vil kapasiteten økes. Den nye fabrikken forventes å være i drift i løpet av 2022, heter det i meldingen.

- Vi ser fram til å videreføre de stolte tradisjonene i Norge med å produsere stein her i landet, sier Borsheim.

- Ut fra Grasrota sitt perspektiv, har avtalen en potensiell verdi på 100 millioner kroner i et femårs perspektiv. Den nye produksjonen blir mye mer automatisert enn vi tidligere har sett i Norge, dette gjør at vi kan tilby norskprodusert naturstein i det Norske markedet til konkurransedyktige priser. Dette vil også ha en betydelig positiv innvirkning på klimaavtrykket til naturstein i Norge, som ofte blir sendt til og fra Asia og Sør-Europa, sier Årsvold.

Daglig leder i Grasrota Nordstein AS, Jon Løkkeberg, er ikke mindre entusiastisk.

- Kapasitetsutfordringer har preget bransjen når det gjelder kortreist stein. Det er derfor veldig gledelig at noen tør å satse stort i Norge, og vi regner med at dette faller i smak hos byggherrer over hele landet. At Borsheim AS i tillegg utnytter stein som allerede er tatt ut, men som frem til i dag ikke har egnet seg for eksport, gir oss en miljøgevinst som er meget hyggelig å presentere i markedet, sier Løkkeberg.

Fra bruddet i Hellvik. Foto: Grasrota
Fra bruddet i Hellvik. Foto: Grasrota