Gotaasalleen

Solidlogo

Solidlogo

Løvlien

Løvlien

Energiconsult

Energiconsult

Bconsult

Bconsult

Hesselbergtak

Hesselbergtak

Tavegg

Tavegg

XLbyggSki

XLbyggSki

Byggmakkerlogo

Byggmakkerlogo

Nordvestvinduet

Nordvestvinduet

I Jessheim sentrum har Solid Entreprenør bygget boligkomplekset Gotaasalleen for byggherren Stor-Oslo Eiendom. Leilighetene har intime planløsninger i tillegg til ekstra stor takhøyde.

Fakta

Sted: Jessheim

Prosjekttype: Bolig og noe næring

Byggherre: Stor-Oslo Eiendom

Totalentreprise: Solid Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 350 millioner kroner

BRA: 18.877 kvadratmeter inkludert andre arealer

Arkitekt: Code Arkitektur

Landskapsarkitekt: Nordby Maskin

Rådgivere: RIB: B-Consult l RIG: Løvlien Georåd l RIA: Brekke & Strand l RIBr: Sweco Norge l RIVA: Vandaoconsult l BREEAM: Norconsult l RIE: Gardermoen Elektro l RIV rør og sprinkler: Andersen og Aksnes l RIEnøk og Energi: Energiconsult l RIBfy: Marini Consulting, F.M. Haaland

Underentreprenører og leverandører: Kjøkken: XL-Bygg Ski l Grunnarbeider: Nordby Maskin l Oppmåling: Nordby Maskin l Betongarbeider: Betonorte lRørlegger: Rørteft l Elektro: Gardermoen Elektro l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Prefab trapp: Buskerud Betongvarefabrikk l Brannsikring: Firesafe l Taktekking: HesselbergTak l Solskjerming: NerliGruppen l Bærestål: Stokke Stål l Flisarbeider: SH Bygg l Parkett: Tremiljø Prosjekt l Himlinger: BBM l Rekkverk: Safe Exit l Heis: Kone l Fuging: Flexi Fug Drift l Lås og beslag: Lexow l Byggvask: TG Renhold l Maler: Malermester Dema l Systemboder: Garantell l Tømrer: Tavegg l Inngangsparti: H-Fasader l Port: Scanmark l Sparkling: Gulventreprenøren l Stillas: Xervon l Kran: Altikran l Sykkelparkering: Haniss l Kamera byggeplass: Byggekamera.no l Byggevarer: Byggmakker Jessheim l Foringer og listverk: Rovent l Dører: Daloc l Vinduer: Nordvestvinduet l Teleleverandør: Netel

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Arbeidet på tomta startet med riving av tre gamle eneboliger i august 2020, før fundamenteringsarbeidet tok til i februar 2021.

– Vi har hatt med oss gode underentreprenører, så jeg må si at arbeidet har gått veldig bra med tanke på tiden vi har bygd i, både når det gjelder Corona og krigen i Ukraina, sier prosjektleder Ronny Andersen i Solid Entreprenør til Byggeindustrien.

Spesiell design

Boligkomplekset, som har en spesiell design med etasjer som er trappet inn, har 142 leiligheter med størrelser fra 36 til 200 kvadratmeter. Mange av leilighetene har en utsikt vestover mot store deler av Øvre Romerike. Planløsningene i leilighetene er god, med god arealutnytting. I hovedsak er takhøyden mellom 260 centimeter og 290 centimeter, men enkelte leiligheter har en takhøyde på opp mot 360 centimeter. De to blokkene har henholdsvis ni og syv etasjer over bakkeplan, samt garasjeanlegg i tre plan under bakkenivå.

– Over middels god standard

– Fasadene har trekledning, store vinduer med limte hjørner, og det er gjennomgående over middels god standard med blant annet enstavs parkett og to konseptvalg; lyst eller mørkt fargevalg i leilighetene. Videre er det vannbåren varme i gulvene, foruten på badet som har elektrisk varme, sier Andersen, som fremhever et godt samarbeid med både byggherre, arkitekt, underentreprenører, leverandører og rådgivere i prosjektet.

– Et godt sted å bo

Arkitekt og partner i Code Arkitektur, Henning Kaland, skriver i en e-post til Byggeindustrien at Gotaasalleen har vært et fantastisk prosjekt på flere nivåer.

– Først og fremst var det en mulighet til å lage et godt sted å bo. Og samtidig, gjennom å planlegge i såpass stor skala, har man også større mulighet til å påvirke omgivelsene på en god måte. Det ble tidlig et viktig mål at prosjektet skulle tilføre byen nye kvaliteter, skriver Kaland.

– Store hjørnevinduer i stuen

Om selve arkitekturen, skriver han at fordi prosjektet er ganske stort, ble det viktig å forme byggene på en måte som tilpasser seg områdets skala og tradisjon, samtidig som det ivaretar ønsket om gode moderne boliger.

– Byggene er formet med avtrappinger som bryter den store skalaen ned i mindre deler. På den måten oppstår det eksempelvis uterom – terrasser- som oppleves som ganske intime til tross for at de ligger i et stort bygg. Og nesten alle boligene har store hjørnevinduer i stuen. Dette er viktig for bokvaliteten i leilighetene, samtidig som det gir byggene en skala som er bedre tilpasset bybildet. Bruken av tre i fasaden er med på å underbygge den intime følelsen i hver enkelt bolig, samtidig som det gir en forankring til den lokale byggeskikken, skriver Kaland.

Han fremhever at takhøyden og de store vinduene gir gode rom med mye dagslys og mye utsikt.

– De store vinduene gjør også at rommene virker enda større, og at omgivelsene blir en del av rommenes interiør, skriver Kaland.

– En kjempejobb

Prosjektleder Ingvild Hovstein Aardal i Stor-Oslo Eiendom, sier til Byggeindustrien at Gotaasalleen er blitt et flott boligkompleks på Jessheim, og at de er godt fornøyd med jobben Solid Entreprenør har utført.

– De har gjort en kjempejobb, og har levert boligene med tilnærmet null feil. Likeså har arkitekten levert arkitektoniske kvaliteter som er veldig flotte. Etter min mening skiller Gotaasalleen seg ut på Jessheim som et særdeles tiltalende prosjekt, sier Aardal til Byggeindustrien.


Flere prosjekter