Erik Frellsen, salgsdirektør for Byggeplasstjenester og storkunder i Maxbo Proff. Foto: Maxbo

God interesse for Maxbos byggeplasstjenester

I løpet av to år har Maxbo Proff rullet ut byggeplasstjenester i alle regioner hvor de er til stede. Nå er 265 byggeplasser med i tjenesten.

Det skriver Maxbo i en pressemelding tirsdag.

– Det er spisskompetansen vi tilbyr på verktøy, festemidler og HMS som er kjernen i tjenesten, sier Erik Frellsen, salgsdirektør for Byggeplasstjenester og storkunder i Maxbo Proff.

Siden de startet opp i 2018 har Maxbo Proff fått elleve fagspesialister med på laget. De gir råd om hvilke verktøy, festemidler og HMS-utstyr som kan brukes på prosjektet, og skal hjelpe med å sikre god planlegging og logistikk.

Containere

Maxbo Proff tilbyr også containere med festemidler og verktøy på byggeplassene.

– Det som typisk skjer, er at du går tom for skruer eller andre småprodukter fordi du ikke planlegger disse produktene godt nok. Da får man mange unødvendige og fordyrende turer til varehuset for å hente varer. Dårlig planlegging kan også gjøre at man fyller varebeholdningen med mer enn du trenger, sier Frellsen.

Nye verktøy

Maxbo Proff har, ifølge pressemeldingen, løpende oppfølging med kunden på byggeplassen og justerer beholdningene opp mot kommende ukes behov.

– Når vi er ute på byggeplasser, ser vi ofte eksempler hvor kunder kunne ha unngått store utgifter ved å ha fått bedre råd om riktig innfesting. Da hadde man unngått uheldige feil, som merker på spesielle trekledninger og fasadeplater. Feil bruk av festemidler har fått alvorlige konsekvenser i enkelte prosjekter, og materialdokumentasjonen har derfor blitt enda viktigere, sier Erik Frellsen.

Maxbo Proff har også elleve egne biler med verktøy som de tilbyr for uttesting.

– Monteringshastighet har mye å si når du skal feste mange tusen skruer. Derfor har valg av verktøy stor betydning på ergonomien for den som skal utføre jobben. Byggeplasstjenester hjelper med alle denne type problemstillinger, blant annet med å gi folk mulighet til å teste ut nye og bedre verktøy, sier Frellsen i pressemeldingen.