Gigantkontrakt til Ølen Betong i Murmansk

Ølen Betongs russiske datterselskap har sikret seg en kontrakt på mellom 3-400 millioner kroner. Leveransen gjelder et betydelig antall pelehode-elementer, såkalte pile-caps, til utbyggingen av Yamal LNG i Sabetta.

- Dette er tidenes største enkeltkontrakt for Ølen Betong, og vil sikre stor aktivitet ved fabrikken i Murmansk over flere år, sier daglig leder i Ølen Betong Svein Atle Berge.

Totalt vil det gå med melom 40-50.000 kubikkmeter betong til leveransen.

Alle elementene vil bli produsert i en nyoppsatt fabrikkhall ved det eksiterende fabrikkanlegget i Murmansk, for deretter å bli fraktet med båt fra havna i Murmansk til det store LNG-fabrikkområdet i Sabetta. Pelehode-elementene vil bli plassert på toppen av flere tusen betongpeler.

- Vi har arbeidet lenge med prosjektet og er nå veldig glad for at det har resultert i en avtale. Arbeidene med prosjektet er allerede i god gang, sier Atle Berge, daglig leder i Ølen Betong Murmansk.

Hvert element veier mellom 30 og 35 tonn.

Det er firmaet South Tambey LNG som er Ølen Betong kontraktspartner. Yamal LNG er et av de største industrielle prosjekter i Arktisk noensinne. Det vil inkludere boring av ca. 200 brønner, tre LNG produksjonslinjer og en stor gassterminal ved halvøya i Sibir.

Les mer i neste utgave av Byggeindustrien.