Det var forsinkelser på blant annet Flytoget tirsdag. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det var forsinkelser på blant annet Flytoget tirsdag. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Gardermobanen åpen igjen etter signalfeil

Togstrekningen mellom Eidsvoll og Oslo lufthavn er åpnet for trafikk igjen etter at en signalfeil tirsdag morgen førte til full stans i flere timer.

Togtrafikken mellom Eidsvoll og Oslo lufthavn er tilbake på skinner, men reisende må fremdeles belage seg på forsinkelser og innstillinger. opplyste Bane Nor litt etter klokka 10.30.

Signalfeilen rammet også togtrafikken andre steder på Østlandet, blant annet Flytoget og regiontoget mellom Oslo og Trondheim. Også lokaltogene R10 Lillehammer-Drammen, R11 Eidsvoll-Skien og L12 Kongsberg ble berørt.

Utfordringer med transport

– I begynnelsen hadde vi utfordringer med å få alternativ transport, det er alltid vanskelig i morgenrushet, men vi gjør alltid så godt vi kan for å få passasjerene fram, sa pressevakt Olav Nordli i Bane Nor til NTB tirsdag morgen.

Togstrekningen mellom Eidsvoll og Gardermoen ble stengt som følge av feil på fjernstyringen.

– Vi har heldigvis fått på plass alternativ transport nå for dem som reiser fra Eidsvoll verk eller fra Hamar, og andre plasser langs strekningen mot flyplassen, opplyste Nordli.

Signalfeil på Sørlandsbanen

I tillegg fører en signalfeil på Sørlandsbanen til forsinkelser ved Mjøndalen.

Det rammer regiontoget mellom Oslo og Bergen og mellom Oslo og Stavanger. L12 er også berørt av denne feilen.

Bane Nor opplyste tidligere på dagen at feilen skulle være rettet opp innen klokken 13, men skriver senere at det er uklart hvor lang tid det vil ta.

Det var en signalfeil på Hovedbanen som førte til forsinkelser ved Leirsund i Lillestrøm. Klokka 7.45 opplyste Bane Nor om at feilen var rettet.