Konsernsjef Jon Ola Stokke i Garda Sikring (fra venstre) overrakte en pengesum på 80.000 kroner til seniorrådgiverne Jan Egil Hovland og Jon Dahl i Kirkens Bymisjon i Drammen. Foto: Garda Sikriing
Konsernsjef Jon Ola Stokke i Garda Sikring (fra venstre) overrakte en pengesum på 80.000 kroner til seniorrådgiverne Jan Egil Hovland og Jon Dahl i Kirkens Bymisjon i Drammen. Foto: Garda Sikriing

Garda Sikring gir ubrukte korona-midler til bymisjonen

Garda Sikring opplevde at den økonomiske støtten de fikk av staten under koronapandemien i 2020 ikke var nødvendig. Nå gir selskapet de ubrukte midlene videre til Kirkens Bymisjon i Drammen.

Det srkiver Garda Sikring i en pressemelding.

E24 kunne i fjor fortelle at omtrent halvparten av bedriftene som fikk pandemi-støtte, gjorde det bedre i 2020 enn året før.

E24s kartlegging av situasjonen viser at over halvparten av bedriftene som fikk støtte i 2020, kunne tilbakebetalt hele støttebeløpet og fortsatt unngått tap. Til sammen kunne de tilbakebetalt 1,7 milliarder kroner. Hvis bedriftene som kunne tilbakebetalt deler av støtten inkluderes i regnestykket, blir beløpet som kunne vært tilbakebetalt 2,1 milliarder kroner, heter det i artikkelen fra E24.

Disse bedriftene er dog ikke forpliktet til å betale tilbake pengene. Daværende finansminister Jan Tore Sanner (H) ville i fjor sommer heller ikke oppfordre til det.

Da E24 publiserte oversikten sin i november i fjor, hadde 534 bedrifter frivillig betalt tilbake i alt 103 millioner støttekroner.

En av bedriftene som ikke fikk bruk for korona-støtten, var Garda Sikring, som jobber innenfor vei-, anlegg-, område- og objektsikring med ti avdelinger og totalt 270 ansatte i Norge.

– Da det hele braket løs med korona-krisen, så fryktet og forventet vi en nedgang i etterspørsel og leveranser. Så viste deg seg at vi har kommet oss greit gjennom det hele og at vi ikke har hatt behov for, eller fortjent, å benytte oss av de 80.000 kronene vi fikk tildelt. Det er som kjent helt frivillig å betale pengene tilbake, og de aller fleste selskap i samme situasjon ser da også ut til å ha beholdt eller brukt støtten internt. Vi ønsker imidlertid å vise litt samfunnsansvar og bruke pengene til noe meningsfylt. Dermed bestemte vi oss for å gi pengene til et veldedig formål i stedet, sier konsernsjef Jon Ola Stokke i Garda Sikring.

– Etter en del vurdering att og fram, valgte vi en lokal aktør. Vi har gode erfaringer med Kirkens Bymisjon, som gjør en strålende jobb for de som trenger hjelp i hverdagen. Og for oss var Kirkens Bymisjons avdeling i Drammen et perfekt og naturlig valg i og med at vi har to store avdelinger i deres nedslagsfelt, nærmere bestemt Trygg Vei i Solbergelva og Garda Sikrings avdeling på Steinberg, legger Stokke til i meldingen.

– Dette var en både veldig uventet og veldig gledelig gave som gir oss mange nye muligheter. Korona-krisen har jo også skapt store problemer for våre brukere i tillegg til at det er stadig flere som opplever økonomiske problemer, rusproblemer og utenforskap ellers i samfunnet både blant voksne, barn og unge. Vårt mål er å hjelpe disse i en tøff hverdag. Så dette er penger som vil komme veldig godt med i vårt videre arbeid, og vi er selvsagt svært takknemmelige for bidraget, kommenterer seniorrådgiver Jon Dahl i Kirkens Bymisjon i Drammen.