Rune Huse Karlstad er på plass hos sin nye arbeidsgiver Dimension10. Foto: Dimension10

Går fra AF Gruppen til VR-start-up

Start-up-selskapet Dimension10 har hentet inn Rune Huse Karlstad fra AF Gruppen.

Dimension10 er et norsk softwareselskap som har utviklet en samarbeidsplattform for virtual reality (VR).

- Dimension10 er et veldig spennende selskap som har kommet god vei på utvikling av VR. Jeg mener selskapet har funnet flere av nøklene som skal til for å lykkes for å gjøre verktøyet enkelt for sluttbrukeren. De har en spennende sammensetning av kompetanse i teamet som jeg føler jeg passer godt inn i, sier Rune Huse Karlstad i en pressemelding.

Karlstad har de siste årene jobbet som BIM-koordinator i AF Gruppen der han blant annet har vært involvert i byggingen av E39 mellom Kristiansand og Mandal.

Her har Dimension10s VR-system vært tatt i bruk.

Karlstad har også levert forskningsresultater om den omfattende VR-bruken i motorveiprosjektet på Sørlandet. Forskningen ble gjort som en del av sertifiseringen til Virtual Design and Construction (VDC) ved Universitetet i Stanford.

Ifølge Teknisk Ukeblad viser funnene fra forskningsarbeidet tydelig at VR-bruken hadde en positiv effekt for prosjektet.

Blant annet ble feil oppdaget gjennom VR som ikke ble funnet i vanlige gjennomgang av 3D-modeller, og brukerne skal også ha fått bedre problemforståelse.

- Etter å ha fått muligheten til å forske på teknologien og dokumentere implementeringen, mener jeg at min oppgave har greid å vise at VR har et kjempepotensial, og at jeg med min bakgrunn forhåpentligvis kan være med å påvirke i stor skala hvordan vi samarbeider i bransjen, sier Karlstad i meldingen.