Almannajuvet. Ill. Atelier Zumthor & Partners

- Fremtiden bygges i tre

27. januar inviterer Norsk Trevare inn til Trevaredagen, hvor det grønne skiftet og synliggjøring av bransjens miljøegenskaper er tema.

- Norsk trevarebransje er preget av høy faglig dyktighet, stor produktkunnskap, og god kvalitet. En av bransjens store styrker er bruken av det bærekraftige materialet tre. 2015 har vært året for det grønne skiftet, og bevisstheten rundt miljøvennlig bygging og bærekraft brer stadig om seg. Både politikere, næringsliv og forbrukere ønsker gode og bærekraftige byggeløsninger for fremtiden. Det foregår en bevisstgjøring som hele byggenæringen er svært opptatt av om dagen, sier markedsansvarlig i Norsk Trevare, Kari Wilsgård.

- Samtidig vet vi at trevareindustriens svakhet er en lite synlig bransje. Varige kvalitetsprodukter og bruken av det fine, varme, trendy og funksjonelle materialet tre, kommer ikke godt nok frem, hevder Wilsgård. Under Trevaredagen 2016 – Fremtiden bygges i tre, vil de gjøre et forsøk på å bevisstgjøre bransjen på materialbruk og synliggjøringen av gode miljøegenskapene. Arrangementet går av stabelen 27. januar på Radisson Blu, Gardermoen.

Her blir det blant annet trukket frem bedrifter i bransjen som har gjort noen grep for å lykkes. Denne gangen har de fått med seg Grande, Aanesland Fabrikker og atelier Zumthor & Partners som kommer fra Sveits for å fortelle hvordan de jobber og hva de har fått til. Produktutvikling, design, referanseprosjekter og utnyttelse av eksisterende muligheter er nøkkelord. Almannajuvet i Sauda er det siste i rekken av prosjekter som den anerkjente arkitekten fra Zumthor og Aanesland har samarbeidet om.

Markeds- og fotballmannen Ingebrigt Steen Jensen vil lære bort hvordan vi kan lære fra de beste, Idar Kreutzer fra regjeringens ekspertutvalg om grønn konkurransekraft kommer for å utfordre bransjen til dialog, og fra NHO og Onsager vil vi få høre om hvordan vi kan beskytte design, produkter og varemerker.