Bardufoss helikopterbase H6. Foto: Forsvarsbygg

Forsvarsbygg og Sweco med millionforlik i strid om helikopterbase

Forsvarsdepartementet med byggherre Forsvarsbygg krevde i utgangspunktet 44 millioner kroner av Sweco for det de mente var forsinkelser og mangler i prosjekteringen av helikopterbasen på Bardufoss. Partene har inngått et forlik på åtte millioner.

Det skriver bladet Nordlys etter at saken først var omtalt i Folkebladet.

Ti dager var satt av til rettssaken om erstatning etter byggingeb av helikopterbasen på Bardufoss, men partene i saken skal ha inngått et forlik for omtrent en uke siden, skriver Nordlys.

Bardufoss helikopterbase åpnet sommeren 2017.

– Vi som byggherre er stolte av denne nye og moderne basen. Den har alle nødvendige funksjoner og kapasiteter, og ivaretar hensynet til rasjonell drift av NH90-helikoptre og helikopterskvadronene. Alt er levert innenfor omforent tidsramme, med nøktern og riktig kvalitet- og til godkjent kostnad. Det er vi stolte av, sa fungerende avdelingsdirektør i Forsvarsbygg, Dali Stensrød Juuhl, i en pressemelding fra Forsvarsbygg den gang.

Forsvarsdepartementet, representert ved Forsvarsbygg, saksøkte dog Sweco Norge, som hadde kontrakt for teknisk prosjektering, for forsinkelse og totalt tolv punkter hvor byggherre mente det var gjort feil. Beløpet byggherren ville ha av Sweco beløp seg til 44 millioner kroner.

Partene har dog kommet til en enighet, og saken havner ikke i tingretten.

– Forliket er på åtte millioner kroner, sier advokat for Forsvarsbygg, Geir Borch Karlsen til Folkebladet.