Illustrasjon: Kristin Jarmund Arkitekter AS

Første steg i Nydalen-oppgradering - ruster opp bygg for 100 millioner

Gunnar M. Backe AS skal ruste opp Torgbygget i Nydalen for nesten 100 millioner kroner.

Jobben er første steg på veien mot en større opprustning av Nydalen.

- Vi gleder oss til å sette i gang med prosjektet Nydalen+. Oppgraderingen av Torgbygget setter startskuddet for det som skal bli en storstilt satsning på Nydalen, og vi er glade for å ha med oss AS Ing. Gunnar M. Backe på laget i første steg, forteller Terje Løvold, prosjektdirektør for Avantor i en pressemelding.

Nydalen+ er Avantors visjon for videreutvikling av Nydalen frem mot 2030. De senere årene er det bygget et betydelig antall nye boliger i randsonene rundt det som kalles det sentrale Nydalen, og Avantor ser et stort potensiale i å videreutvikle tilbud og fasiliteter rundt de sentrale torgene i området.

En videreutvikling vil ifølge Avantor øke områdets attraktivitet både for beboere, de som jobber og de som studerer i det sentrale Nydalen.

Backe oppgraderer for 98,4 millioner

Første steg i prosjektet er Torgbygget i Nydalsveien 33, et byggeprosjekt som gjennomføres i samarbeid med AS Ing.

Gunnar M. Backe (GMB).

GMB var ansvarlig for oppføringen av Torgbygget i 2003, og skal nå oppgradere bygget for 98,4 millioner. 

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Torgbygget fra 2003 skal rustes opp.

- Torgbygget skal gjennomgå en markant fasadebearbeiding, og vil kles opp i glass og aluminium. Det gjør at det vil minne om nybygg på Fornebu og Aker Brygge. Det blir et faglig spennende byggeprosjekt, og vi ser frem til å sette vårt stempel på det nye Nydalen, forteller Arne Landmark, administrerende direktør i AS Ing. Gunnar M. Backe.

Prosjektet vil bli gjennomført som en samspillskontrakt med åpen bok-avregning.

- Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid med entreprenører i BackeGruppen, spesielt i samspillavtaler som denne. Ettersom alle leietakere ennå ikke er på plass, er det spesielt viktig med god kontroll på kostnadene. Det fordrer en stor grad av tillit mellom partene, og at vi kunne jobbe parallelt med utviklingen av prosjektet. Dette visste vi at vi fikk med GMB, forteller Løvold.

Narvesen i brakke på torget

Opprustingen av Torgbygget kommer på et beleilig tidspunkt. Den finner sted samtidig som Oslo Sporveier ruster opp T-banestasjonen på Nydalen, som ligger under bygget.

- Oppussingen av T-banestasjonen ville uansett gjøre det umulig for flere av våre leietakere å fortsette driften i byggeperioden. Vi bestemte derfor å slå to fluer i en smekk, og fremskynde oppgraderingen av torgbygget, forteller Løvold.

Prosjektet vil etter planen være ferdigstilt i mars 2016, og de ser frem til å kunne vise frem «det nye Nydalen» til leietakere og kunder. GMB og Avantor gjør det de kan for å tilrettelegge for de som blir igjen i bygget i oppgraderingsperioden.

- Narvesen kommer for eksempel til å flyttes ut på en brakke på torget. Det sikrer at de kan fortsette noenlunde som normalt. Vi skal gjøre vårt for å sikre at de trives der, og kan garantere at våre medarbeidere vil gjøre sitt for å øke kaffe- og pølseomsetningen, avslutter Arne Landmark.